Παράταση στην εκπομπή του MEGA δίνει ο πρόεδρος του ΣτΕ

Παράταση στην εκπομπή του MEGA δίνει ο πρόεδρος του ΣτΕ

Στο Συμβούλιο είχε προσφύγει ο σταθμός

Δεν θα πέσει «μαύρο» για την ώρα – τουλάχιστον- στο MEGA αφού ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, έδωσε παράταση στην εκπομπή του καναλιού.

Η απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η διοίκηση της Τηλέτυπος (MEGA) και ζητά να ακυρωθεί η 18/2018  απόφαση του ΕΣΡ, με την οποία υποχρεώνεται ο σταθμός να τερματίσει τη λειτουργία του.

Στην προσφυγή του, ο σταθμός, υποστηρίζει ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαική νομοθεσία.

Κατόπιν αυτού, ο προέδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του «πάγωσε» την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός. Εισηγητής της υπόθεσης  ορίστηκε ο σύμβουλος επικρατείας, Ηλίας Μάζος, και η κυρία αίτηση - αίτηση ακύρωσης - θα συζητηθεί  στις 4 Μαίου 2018.