Η «Σχεδία» στη μέση των πυρών κυβέρνησης και ΝΔ

Η «Σχεδία» στη μέση των πυρών κυβέρνησης και ΝΔ

Αντίδραση του Εργασίας προκάλεσε το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη να μην επιβαρύνεται με ΕΦΚΑ το έντυπο

Το ποστ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οποίο ζήτησε να μην επιβαρύνεται με ΕΦΚΑ η κάθε απόδειξη δαπάνης που κόβουν οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», προκάλεσε νέο γύρο πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Εργασίας χαρακτήρισε «υποκριτικό το ενδιαφέρον του» κ. Μητσοτάκη. «Εκείνοι που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και πολλαπλασίασαν τους αστέγους, εκείνοι που υπόσχονται να μετατρέψουν σε προαιρετική τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, έβαλαν τον κ. Μητσοτάκη να εκδηλώσει τη "συμπόνια" του. Το υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για τους διανομείς του περιοδικού "σχεδία" αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι σαμποτάρει την ένταξη των αστέγων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η στήριξη και η μέριμνα της κυβέρνησης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τους εκπροσώπους της φιλανθρωπίας των ελίτ.

Χθες, με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε λύση στο θέμα του ΕΦΚΑ για τους πωλητές. Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως πριν από έναν χρόνο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πωλητές της «Σχεδίας» και, όπως τονίζει, τα όσα άκουσε του έδωσαν θάρρος.