Μπλοκάρει την πτώχευση του «Έθνους» η Δικαιοσύνη

Μπλοκάρει την πτώχευση του «Έθνους» η Δικαιοσύνη

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αντιτάχθηκαν στη διαδικασία κάνοντας λόγο για «δόλια πτώχευση»

«Όχι» είπε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας (102/2018) στην αίτηση πτώχευσης της εταιρίας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρία Πήγασος η οποία εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», πριν οι τίτλοι περάσουν στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αντιτάχθηκαν στη διαδικασία κάνοντας λόγο για «δόλια πτώχευση» υποστηρίζοντας παράλληλα πως στην εταιρία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλόμενων και αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης , εστιάζοντας στο γεγονός πως , όπως ισχυρίζεται η εταιρία, δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία, δηλαδή τα χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία.

Και μπορεί να μην ερευνήθηκαν οι καταγγελίες των εργαζομένων ωστόσο εκτιμάται από νομικούς ότι λόγω αυτής της εξέλιξης τυπικά η εταιρία παραμένει σε λειτουργία. Έτσι, οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) και άλλους πιστωτές είναι «ζωντανές» και μπορούν να προβούν σε νέες δικαστικές κινήσεις.