Έξι αιτήσεις, μια θέση χωρίς διεκδικητή και ένα οριστικό λουκέτο στις τηλεοπτικές άδειες

Έξι αιτήσεις, μια θέση χωρίς διεκδικητή και ένα οριστικό λουκέτο στις τηλεοπτικές άδειες

Η έβδομη άδεια θα επαναπροκηρυχτεί

Συνολικά 6 φάκελοι κατατέθηκαν στο ΕΣΡ για την απόκτηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών.

Η έβδομη άδεια θα επαναπροκηρυχτεί.

Συγκεκριμένα καταπατήθηκαν φάκελοι από τους: ΣΚΑΪ, ΣΤΑΡ ΑΛΦΑ ΑΝΤΕΝΝΑ ΈΨΙΛΟΝ και Τηλεοπτική Ελληνική όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παππάς: Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η τηλεοπτική αγορά και το τηλεοπτικό τοπίο να κάνουν τα βήματα για το μέλλον

«Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, μία διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν, η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις. Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά» ήταν η δήλωση του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

Ποια κανάλια κατέθεσαν αίτηση για τηλεοπτική άδεια στο ΕΣΡ

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου ήταν το πρώτο κανάλι που κατέθεσε σήμερα αίτηση για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στις 9 Ιανουαρίου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR κατέθεσε, σήμερα πριν το μεσημέρι, φάκελο με την αίτησή του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Οριστικά παρελθόν φαίνεται ότι θα γίνει το MEGA, αφού, με επιστολή τους προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Τυπικά, αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

«Μαύρο» στο τέλος Φεβρουαρίου σε όσα κανάλια δεν καταθέσουν αίτηση για άδεια

Στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από χθες φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής είναι έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ρ. Μορώνη, όσα κανάλια δεν καταθέσουν αίτηση αδειοδότησης, θα σταματήσουν οριστικά να εκπέμπουν στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Τρίτη. Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι μετά τις 15:00 αύριο, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή. Επίσης, υπογράμμισε ότι κανένας δημοσιογράφος και καμία τηλεοπτική κάμερα δεν θα εισέλθει στα γραφεία του ΕΣΡ, καθώς θα παρεμποδίσει τη διαδικασία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.