Εντός της ημέρας η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Εντός της ημέρας η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να «παγώσει» η προκήρυξη του διαγωνισμού

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί επι των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤΕΝΝΑ, ALPHA, STAR και ΣΚΑΪ οι οποίοι ζητούν να μπει προσωρινό «μπλόκο» στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε μια διαδικασία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, οι δικηγόροι του Δημοσίου και των τηλεοπτικών σταθμών διασταύρωσαν τα ξίφη τους ενώπιον των μελών της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ενώ παρών ήταν και παρατηρητής του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να «παγώσει» η υπ´αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση επτά αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ αλλά και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ. Όπως υποστήριξαν οι νομικοί τους παραστάτες είναι παράνομος ο περιορισμός των αδειών σε επτά υπογραμμίζοντας πως δεν προηγήθηκε καμία σχετική επιστημονική μελέτη.

Επιπλέον , οι δικηγοροι ανέφεραν ότι από τη διαδικασία δεν διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.