Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο αλλά και τους συναδέλφους του για το θάνατό του

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την κηδεία του Βασίλη Μπεσκένη και η είδηση ενός ακόμη θανάτου δημοσιογράφου συγκλόνισε τον κόσμο της ενημέρωσης. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο.

Για έναν «κατασταλαγμένο» πολιτικό συντάκτη κάνουν λόγο οι συνάδελφοί του.

Ο 47χρονος δημοσιογράφος και πατέρας δυο παιδιών είχε πολλά χρόνια εμπειρία στη δημοσιογραφία. Ανήκε για χρόνια στο δυναμικό του ALPHA, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην εφημερίδα "Δημοκρατία".

Συλλυπητήρια από την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο

Τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Αλειφεροπούλου, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μεγάλη η λύπη μας για το θάνατο του Δημήτρη Αλειφερόπουλου. Τον Δημήτρη τον γνωρίσαμε ως πολιτικό συντάκτη στο ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα στον Alpha και, τον τελευταίο καιρό, στην εφημερίδα Δημοκρατία. Ήταν πάντα παρών, στις πολύωρες συνεδριάσεις, στις κομματικές συσκέψεις, στη Βουλή, στην Κουμουνδούρου και μετέπειτα και στο Μέγαρο Μαξίμου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι ήταν «ένας ακούραστος εργάτης της δημοσιογραφίας, που υπηρέτησε το λειτούργημά του με επαγγελματισμό και με σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Κυρίως, όμως, ήταν ένας ευγενής και όμορφος άνθρωπος, που αγαπούσε τη ζωή και την αντιμετώπιζε με αισιοδοξία και θετική διάθεση. Απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την οδύνη του για τον πρόωρο θάνατο του δημοσιογράφου του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με την ακόλουθη δήλωσή του:

«Είναι μεγάλη η οδύνη της απώλειας του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, ενός νέου ανθρώπου, συζύγου και πατέρα, τον οποίο γνώρισα προσωπικά μέσα από την καθημερινή παρουσία του στη Βουλή ως δημοσιογράφου του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Ήταν ένας άοκνος εργάτης της ενημέρωσης, την οποία υπηρετούσε με επαγγελματισμό και ευπρέπεια, αλλά προπάντων ένας ευγενής άνθρωπος που σε κέρδιζε με την καλλιέργεια, τη σεμνότητα και τη θετική του διάθεση. Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του και τους οικείους του».

ΝΔ: Ο Δ. Αλειφερόπουλος υπήρξε ένας εξαιρετικός και πολύ αγαπητός συνάδελφος

Συλλυπητήρια εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία στην οικογένεια του δημοσιογράφου. «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή, μόλις στα 47 του χρόνια, ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Ο Δημήτρης υπήρξε ένας εξαιρετικός και πολύ αγαπητός συνάδελφος, που διακρίθηκε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του», αναφέρει η ΝΔ και καταλήγει: «Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».