Oι πιο παράξενες ειδήσεις που κυριάρχησαν στον Τύπο το 2017

Oι πιο παράξενες ειδήσεις που κυριάρχησαν στον Τύπο το 2017

Από το "covfefe" στο "Hollyweed"

Τα έργα και οι ημέρες του Ντόναλντ Τραμπ κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού Τύπου το 2017, αλλά αυτό που μπέρδεψε περισσότερο τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν η λέξη "covfefe" που χρησιμοποίησε κάποια στιγμή σε tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ένα tweet του προέδρου των ΗΠΑ τον Μάιο ανέφερε το εξής: "Παρά την συνεχή αρνητική κάλυψη από τον Τύπο covfefe".

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου απάντησαν με υπεκφυγές ως προς το νόημα της λέξης, ενώ ακόμη και το λεξικό Merriam-Webster δήλωσε άγνοια. Ο Τραμπ άφησε την ερμηνεία της λέξης στη...φαντασία του χρήστη στέλνοντας νέο tweet: "Ποιος μπορεί να μαντέψει την αληθινή έννοια του 'covfefe'; Απολαύστε το!"

Όμως δεν ήταν μόνο ο Τραμπ που άφησε τους αναγνώστες να αναρωτιούνται. Ακόμη και εκτός Ουάσινγκτον, η χρονιά που ετοιμάζεται να φύγει ήταν γεμάτη από παράξενες ειδήσεις.

Οι κάτοικοι του Λος Άντζελες ξύπνησαν την Πρωτοχρονιά και αντίκρισαν τη διάσημη τεράστια επιγραφή Χόλιγουντ (Hollywood) στους ομώνυμους λόφους της πόλης αλλαγμένη σε "Χόλιγουιντ" (Σ.τ.Σ: Hollyweed, από το weed που στην καθομιλουμένη χρησιμοποιείται για την κάνναβη). Επρόκειτο για φάρσα, που έγινε δύο μήνες μετά την απόφαση των Καλιφορνέζων σε δημοψήφισμα να επιτρέπεται η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς παρά την απαγόρευσή της σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Τον Μάρτιο η αστυνομία του Όστιν στο Τέξας έλαβε πληροφορία για την ύπαρξη ενός παράνομου οίκου ανοχής όταν εκατοντάδες προφυλακτικά έφραξαν έναν υπόνομο της πόλης. Τα προφυλακτικά προέρχονταν από το Jade Massage Therapy, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη δύο ανθρώπων για πορνεία και ξέπλυμα χρήματος.

Άνδρες της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων βρέθηκαν ενώπιον μιας τρομακτικής έκπληξης όταν τον Ιούλιο ένας Καλιφορνέζος συνελήφθη γιατί προσπάθησε να εξαγάγει λαθραία τρεις δηλητηριώδεις βασιλικές κόμπρες κρυμμένες μέσα σε τενεκεδένιες συσκευασίες για πατατάκια.

Στον χώρο της πολιτικής και πάλι, μια πρώην πολιτικός του Νιού Τζέρσι, παρουσίασε ένα νούμερο μπουρλέσκ στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδήλωσης τον Μάιο, φορώντας ωστόσο τα ρούχα της.

Η πρώην αντιδήμαρχος της πόλης Λιόνα Μπελντίνι, ηλικίας γύρω στα 80, χόρεψε στους ρυθμούς του "Hope Diamond" για να συγκεντρωθούν χρήματα για μια μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με τον χορό, τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή της έπειτα από καταδίκη της για χρηματισμό.

Το 2017 δεν έλειψαν πάντως και οι ιστορίες με ζώα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν μέσω webcam τον Απρίλιο μια καμηλοπάρδαλη να γεννάει ένα αρσενικό μωρό ύψους...1,83 μ.

Τον Απρίλιο άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την ευτυχή κατάληξη της 16μηνης κύησής της σε πάρκο ζώων στην Νέα Υόρκη.

Λίγους μήνες νωρίτερα ένας σκώρος με κιτρινωπό τρίχωμα στο κεφάλι ονομάστηκε Ντόναλντ Τραμπ καθώς είχε παρόμοια...κόμμωση, όπως έγραψε η επιστημονική επιθεώρηση ZooKeys. Το νέο είδος εντόμου, που ονομάστηκε Neopalpa donaldtrumpi, συναντάται στην Νότια Καλιφόρνια και στην Μπάχα Καλιφόρνια (πολιτεία του Μεξικού) και πιθανόν να μπορεί να πετάξει πάνω από το τείχος στα σύνορα που επιδιώκει να κατασκευάσει ο πρόεδρος Τραμπ.