Antenna και Alpha προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Antenna και Alpha προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατά του αριθμού των αδειών αλλά και της τιμής εκκίνησης που καθορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε άδεια

Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Antenna και Alpha σχετικά με τις επτά νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Οι δυο τηλεοπτικοί σταθμοί ακολούθησαν το δρόμο που «έδειξαν» την περασμένη εβδομάδα Ant1 και Star καθώς και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) οι οποίοι στρέφουν τα πυρά τους κατά του αριθμού των αδειών αλλά και της τιμής εκκίνησης που καθορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε άδεια.Στις προσφυγές τους ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία οι σχετικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρουν οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.

Επιπλέον , τονίζουν ότι για την διαδικασία αδειοδότησης έπρεπε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργικές αποφάσεις, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, ενώ αναφέρουν ότι είναι υπερβολικά μεγάλη η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.