Ποια νέα προγράμματα πήραν πράσινο φως στην ΕΡΤ

Ποια νέα προγράμματα πήραν πράσινο φως στην ΕΡΤ

Αρχίζει η έγκριση νέων προγραμμάτων

Αν και με καθυστέρηση, ξεκίνησε η έγκριση νέων προγραμμάτων στην ΕΡΤ. Η διαδικασία σημειώνει καθυστερήσεις και φέτος και στην ΕΡΤ έχει αργήσει η έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν με νέες προτάσεις.

Το ΔΣ της εταιρείας στην τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε την αγορά κινηματογραφικών ταινιών από τις εταιρείες Weird Wave ΕΠΕ (15 τίτλους), ΑΜΑ Films και Rosebud καθώς και ντοκιμαντέρ. Το κόστος μετάδοσης των 15 ταινιών ανέρχεται σε 55.700 ευρώ πλέον ΦΠΑ και φόρων.

Πράσινο φως δόθηκε και για την αγορά του 5ου και 6ου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς «Murdoch Mysteries» του ITV, 13 επεισοδίων ο κάθε κύκλος, με κόστος 30.394 ευρώ.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η συμφωνία αγοράς προγράμματος, ντοκιμαντέρ κυρίως αλλά και μίνι εκπομπών, από το Γαλλικό ARTE για την ΕΡΤ-3 με κόστος 21.450ευρώ πλέον ΦΠΑ. Για την ΕΡΤ-3, ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη το πράσινο φως από τη διοίκηση της Αθήνας για την έγκριση εσωτερικών τηλεοπτικών παραγωγών. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί μόνο εξωτερικές παραγωγές.