Αγωγή κατά του Δημοσίου έκανε το Star Channel

Αγωγή κατά του Δημοσίου έκανε το Star Channel

Διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 32,4 εκατ. ευρώ

Αγωγή κατέθεσε το Star Channel εναντίον του ελληνικού Δημοσίου, και συγκεκριμένα εναντίον δυο υπουργών και του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας, διεκδικώντας από το κράος 32,4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το αιτιολογικό της αγωγής, το Star Channel είχε συμμετάσχει πέρυσι στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και δεν αναδείχθηκε υπερθεματιστής.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, το κανάλι αναφέρει ότι αν και είχε κλείσει ήδη συμφωνία για την παραγωγή του Survivor, δεν κατάφερε να προχωρήσει η παραγωγή, αφού δεν είχε την τηλεοπτική άδεια και έχασε τα διαφημιστικά έσοδα που θα του απέφερε το πρόγραμμα. Για αυτό ζητά αποζημίωση 31,7 εκατ. ευρώ (για αποθετική ζημιά) και επιπλέον 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Ακόμη, ζητά από το ελληνικό Δημόσιο τα έξοδα συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ύψους 306.638 ευρώ αλλά και τους μισθούς 22 επιπλέον υπαλλήλων που προσέλαβε ώστε να πληροί το κατώτατο όριο των 400 εργαζομένων που υπήρχε ως κριτήριο στο διαγωνισμό για χορήγηση τηλεοπτικής άδειας. Ζητά δηλαδή τους μισθούς των επιπλέον υπαλλήλων να τους πληρώσει το Δημόσιο.

Η αγωγή κατατέθηκε εκ μέρους της «Νέας Τηλεόρασης ΑΕ», την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η αγωγή συμπίπτει χρονικά με την απόφαση του ΕΣΡ για 7 τηλεοπτικές άδειες.