Το Facebook θα μεταδίδει live παιχνίδια του Champions League στις ΗΠΑ

Το Facebook θα μεταδίδει live παιχνίδια του Champions League στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότερο, νέοι κυρίως. φίλαθλοι προτιμούν να βλέπουν αγώνες μέσω Διαδικτύου, παρά στην τηλεόραση

Τη συνεργασία του με το Facebook για να μεταδίδει σε live streaming αγώνες του φετινού Champions League στις ΗΠΑ ανακοίνωσε το δίκτυο Fox Sports.

Όπως ανακοίνωσε το αθλητικό κανάλι, κάποια από τα παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα μεταδίδονται αποκλειστικά μέσω του Facebook και της υπηρεσίας Fox Sports GO, ενώ άλλα θα μεταδίδονται ταυτόχρονα και από την τηλεόραση.

Βάσει της συμφωνίας, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Facebook θα αρχίσει να μεταδίδει παιχνίδια του Champions League ζωντανά στις ΗΠΑ. Η συνεργασία περιλαμβάνει δύο ζωντανά παιχνίδια ανά αγωνιστική στη φάση των ομίλων, τέσσερα παιχνίδια της φάσης των 16 και τέσσερα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης.

Πρόκειται για μία ακόμα κίνηση του Facebook με στόχο να προσελκύσει κυρίως τους νεότερους σε ηλικία χρήστες που όλο και περισσότερο επιλέγουν να παρακολουθούν αθλητικά γεγονότα μέσω Διαδικτύου, εγκαταλείποντας τις παραδοσιακές τηλεοράσεις. Ήδη το Facebook έχει υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία στις ΗΠΑ με τη λίγκα του μπέιζμπολ (MLB) για να προβάλλει ζωντανά 20 παιχνίδια φέτος, ενώ αντίστοιχες συμφωνίες για live streaming αθλητικών εκπομπών έχει πλέον και με τη λίγκα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (NFL).