Κραουνάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης»

Κραουνάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης»

«Η τελευταία μας ελπίδα ήταν ο Αλέξης. Ο Κασσελάκης μου είναι συμπαθέστατος και μιλάμε. Αλλά δεν ακούνε»

Για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την υπόθεση του Αντώνη Ρέμου μίλησε μεταξύ άλλων στο OPEN ο Σταμάτης Κραουνάκης, εκφράζοντας τις ανησυχίες του συνολικά.

Ο μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής είπε αρχικά ότι «δεν έχω καμία σχέση με την Κεντροαριστερά. Ούτε να τους ξαναδώ. Κανέναν. Ήταν όλοι ανεξαιρέτως χαμηλότεροι των περιστάσεων, μαγαζάκια. Δεν συμμετέχω στα μαγαζάκια. Με κάποιους ανθρώπους είμαστε φίλοι, τη φιλία την σέβομαι. Δεν θα βγω στη… ρούγα να κράξω. Θα τα πω κατ΄ ιδίαν». Ο Σταμάτης Κραουνάκης υποστήριξε, ότι «η λέξη Κεντροαριστερά είναι όπως όταν πας στον ράφτη και σου λέει "από ποια μεριά θα βάλουμε την «οικογένεια»". Αν την βάλεις στη μέση, σε κόβει ο καβάλος. Θα πας ή από τη μία μεριά ή από την άλλη».

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι «εγώ είμαι παιδί της Αριστεράς καθαρά. Ο μπαμπάς μου ήταν λίγο Κέντρο. Η τελευταία μας ελπίδα ήταν ο Αλέξης (σ.σ. Τσίπρας). Ο Κασσελάκης μου είναι συμπαθέστατος και μιλάμε. Αλλά δεν ακούνε». «Τον καημένο, τον μεροκαματιάρη τον άνθρωπο κανείς δεν τον λαμβάνει υπόψη του» σχολίασε ο Σταμάτης Κραουνάκης για τη δύσκολη καθημερινότητα και συμπλήρωσε, ότι «πρέπει να κινητοποιηθεί η κοινωνία». Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ είπε, ότι «αυτό το κόμμα θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, από τον φλοιό, αν ήταν σοβαρό. Βγήκαν όλα τα φαντάσματα, που έχουν φάει τον… άμπακο. Οι επτά του ΠΑΣΟΚ είναι η παλιά ταινία «και οι επτά ήταν γαϊδάρες».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη, χωρίς να τον κατονομάζει, είπε ότι «η Κρήτη – επειδή είμαι Κρητικός – έπρεπε αυτή τη στιγμή να τού απαγορεύσει για πάντα την είσοδο στο νησί. Να μην του επιτρέψει να ξαναπατήσει το πόδι του. Οι κοινωνίες των ανθρώπων, τα σπίτια, θα σηκώσουν ξανά τον καημό… Όλοι κοιτούν το καρεκλάκι τους και τον μισθό τους».

Ερωτηθείς για τον Αντώνη Ρέμο και την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για πιθανή φοροδιαφυγή, ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε ότι «δεν θέλω να μιλάω για συναδέλφους καθόλου» και συνέχισε λέγοντας ότι «τα μαγαζιά– και δεν εννοώ τα κέντρα- που διαχειρίζονται τους μισθούς αυτών των παιδιών, ανεξαρτήτως της αξίας τους, παντού, εδώ και χρόνια σε αυτό το επάγγελμα, υπάρχει θέμα. Σαφέστατα υπάρχουν μαύρα χρήματα, αλλά δεν ξέρω από πού, από ποιον και πότε. Είναι συστηματοποιημένο αυτό, δεν είναι τωρινό. Είναι κάτι, που πρέπει να το δουν οι εφορίες σε σχέση με αυτά τα μαγαζιά. Δεν νομίζω ότι κανείς μας, που εισπράττει πέντε δεκάρες, θέλει να τα χρωστάει στην εφορία».