Ελεονώρα Μελέτη: «Πίστευα ότι είμαι βαθιά χαζή επειδή είμαι ξανθιά και υπήρχε αυτό το στερεότυπο»

Ελεονώρα Μελέτη: «Πίστευα ότι είμαι βαθιά χαζή επειδή είμαι ξανθιά και υπήρχε αυτό το στερεότυπο»

«Μάλιστα μου είχε δημιουργηθεί τέτοιο άγχος που επιζητούσα και έκανα τεστ νοημοσύνης»

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Ελεονώρα Μελέτη, τη νύχτα της Κυριακής, όταν και έκανε ποδαρικό στη νέα εκπομπή «Black box» με την Μάγκυ Δούση στο πρόγραμμα του Attica Tv. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στη σύγκρουση με τα στερεότυπα που η ίδια αισθάνθηκε να έρχεται τόσο την περίοδο που παρουσίαζε τον Πρωινό Καφέ όσο και αρκετά νωρίτερα.

Ειδικότερα, η Ελεονώρα Μελέτη εκμυστηρεύτηκε πως «πολλές φορές συνειδητοποιείς ότι έχεις να κάνεις με στερεότυπο όταν καλείσαι να το υπηρετήσεις και υπάρχει μια σύγκρουση μαζί του. Και έχω κληθεί να το υπηρετήσω, βλέπε "Πρωινός Καφές", αλλά και με έχει επηρεάσει στερεότυπο που υπάρχει σε σχέση με τον εαυτό μου».

«Δηλαδή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πίστευα ότι είμαι χαζή, βαθιά χαζή, επειδή είμαι ξανθιά. Εγώ έχω γεννηθεί φυσική ξανθιά, βαθιά ξανθιά. Ήταν λοιπόν μια περίοδος πολύ έντονη, που πήγαινα σχολείο, σε μια τρυφερή ηλικία μιας και ήμουν στην προεφηβεία, που τα ανέκδοτα για τις ξανθιές έδιναν και έπαιρναν. Υπήρχε αυτό το στερεότυπο ότι είμαστε χαζές ξανθιές».

«Μάλιστα μου είχε δημιουργηθεί τέτοιο άγχος που επιζητούσα και έκανα τεστ νοημοσύνης για να δω αν πραγματικά επιβεβαιώνεται το στερεότυπο. Δηλαδή με αυτό θέλω νω πω πόσο βαθιά μπορεί να μας επηρεάσει ένα στερεότυπο, βιωματικά, όταν το ζούμε. πρόσθεσε, εν συνεχεία, η Ελεονώρα Μελέτη στην πρεμιέρα «Black box» με την Μάγκυ Δούση το βράδυ της Κυριακής.