Ελεονώρα Μελέτη: «Ένιωθα ότι ο κόσμος με σιχαίνεται, με λυπάται, κάνει εμετό πάνω μου»

Ελεονώρα Μελέτη: «Ένιωθα ότι ο κόσμος με σιχαίνεται, με λυπάται, κάνει εμετό πάνω μου»

«Πήρα μια βαλίτσα και σηκώθηκα και έφυγα χωρίς προορισμό»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή «Status» η οποία και προβλήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στο πρόγραμμα του Astra TV. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε στην περίοδο που αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του «Πρωινού Καφέ».

Ειδικότερα, η Ελεονώρα Μελέτη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω αποδεσμευτεί πλέον από τον "Πρωινό Καφέ" αλλά δεν νιώθω όμορφα στη χώρα μου. Δεν νιώθω ούτε ευπρόσδεκτη, ούτε συμπαθητική, ούτε ότι με αγαπάει ο κόσμος, ούτε ότι με αποδέχεται. Τώρα θυμίζω πως δεν είχαμε και social media οπότε εγώ βίωνα την αίσθηση ότι ο κόσμος απ’ έξω με βλέπει στον δρόμο, έχει πιστέψει όλα αυτά που ακούει για μένα στην τηλεόραση και με σιχαίνεται ή με λυπάται ή κάνει εμετό πάνω μου».

«Επομένως δεν μπορούσα, δεν ήθελα, να μένω άλλο εδώ και πήρα μια βαλίτσα και σηκώθηκα και έφυγα χωρίς προορισμό. Αποφάσισα στην Ντόχα, που ήταν η πρώτη στάση, που θα πάω και πήγα στο Μπαλί».

«Αφέθηκα λίγο στην ροή των πραγμάτων. Όταν προσγειώθηκα στο Μπαλί, είχα πάρει έναν τουριστικό οδηγό και διάβαζα για τον πολιτισμό της Ινδονησίας. Έλεγαν για μια ημέρα σιωπής, που την γιορτάζουν δυο φορές τον χρόνο γιατί η σιωπή για τους Μπαλινέζους είναι κάτι ιερό και άμα θες να ανακαλύψεις και συ τα οφέλη, μπορείς να πας να κλειστείς μέσα σε ένα κέντρο σιωπής για 3, 6, 9 ή 12 ημέρες. Αναλόγως πόσο αντέχεις. Πήγα, δεν είχα να χάσω κάτι και ξεκίνησα μένοντας σε αυτό το κέντρο σιωπής να επεξεργάζομαι σιγά σιγά την ψυχή μου».

«Μετά έφυγα ακολουθώντας κάποιες οδηγίες ανθρώπων που γνώρισα εκεί, ήρθα σε επαφή με έναν άνθρωπο που ήταν επιστήμονας, ψυχολόγος – ψυχίατρος. Άνθρωπος του πνεύματος που με αυτόν δούλεψα πραγματικά πάρα πολύ ωραία και μου έδωσε πολύτιμες εργαλεία, τα οποία εκμεταλλεύτηκα στη συνέχεια πάρα πολύ για το δρόμο προς την ψυχική ανθεκτικότητα» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Ελεονώρα Μελέτη. «Ουσιαστικά μετά από κάποιες εβδομάδες, νιώθοντας πολύ πιο δυνατή, αποφάσισα να γυρίσω στην χώρα μου με το κεφάλι ψηλά και χωρίς να φοβάμαι κανέναν. Γνωρίζοντας σιγά σιγά ποια είμαι και τι θέλω και τη συνέχεια την είδατε στην οθόνη σας».