«Καυστικός» ο Νίκος Μάνεσης για τα νούμερα τηλεθέασης: «Ο Γιώργος Λιάγκας έχει προφανώς περισσότερο IQ από μένα»

«Καυστικός» ο Νίκος Μάνεσης για τα νούμερα τηλεθέασης: «Ο Γιώργος Λιάγκας έχει προφανώς περισσότερο IQ από μένα»

«Κάποιοι που είμαστε παλιοί δημοσιογράφοι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στο να παίρνουμε τον παχυλό μισθό μας»

Στην κάμερα της εκπομπής «Γεια σου» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Ισίδωρο Φίκαρη μίλησε μεσημέρι του Σαββάτου ο Νίκος Μάνεσης. Ο έμπειρος δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Alpha ήταν... καυστικός για τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και τα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.

«Έχω ιώβεια υπομονή με την AGB, είμαι από τους πιο υπομονετικούς ανθρώπους. Δεν βγαίνω ποτέ από τα ρούχα μου. Λειτουργώ βάση στατιστικής, γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα, ξέρω πότε να αυτολογοκριθώ. Λέω αυτά τα οποία πρέπει να ειπωθούν και μπορούν να ειπωθούν. Κινούμαι μέχρι εκεί που γνωρίζω ότι μπορώ να κινηθώ. Η υπομονή μου, επαναλαμβάνω, είναι ιώβεια και δεν έχει σπάσει ακόμα. Αν σπάσει η υπομονή, υπάρχουν και τα θεσμικά όργανα», είπε ο Νίκος Μάνεσης και συνέχισε ως εξής:

«Εγώ είμαι ένας υπάλληλος. Απλώς είμαι ένας υπάλληλος με 40 χρόνια στη δουλειά και νομίζω ότι έχω το θάρρος της τεκμηριωμένης γνώμης μου. Φοβάμαι πολύ γι’ αυτό σας είπα και πριν ότι αυτολογοκρίνομαι. Πηγαίνω μέχρι εκεί. Έχετε ακούσει από μένα να αναφέρομαι σε πρόσωπα; Ποτέ. Έχετε ακούσει ποτέ να αναφερθώ σε κάτι άλλο διαφορετικό πέραν των καταστάσεων; Μιλάω για πράγματα που μπορώ να αποδείξω. Κάποιοι που είμαστε παλιοί δημοσιογράφοι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στο να παίρνουμε τον παχυλό μισθό μας. Είσαστε και εσείς οι νεότεροι συνάδελφοι και σας παραδίνουμε έναν χώρο ο οποίος κλονίζεται, αυτή είναι η πιο ήπια λέξη. Άρα λοιπόν κάποιοι πρέπει να μιλάμε. Εγώ είμαι από αυτούς που κατά διαστήματα, όταν εξαντλείται η υπομονή μου, μιλάω».

«Είπε όμως ο Γιώργος Λιάγκας ότι: εγώ δεν θα το έκανα» σχολίασε τότε ο ρεπόρτερ για να αποκριθεί ο Νίκος Μάνεσης ως εξής και στη συνέχεια να αποχωρήσει από το πλάνο. «Ο Γιώργος Λιάγκας έχει προφανώς περισσότερο IQ από μένα. Γεια σας, παιδιά, φιλιά».