Γιώργος Αυτιάς στη Φαίη Σκορδά: Στο Ευρωκοινοβούλιο θα δώσω μάχη για τον κόσμο, όπως έκανα και στην εκπομπή

Γιώργος Αυτιάς στη Φαίη Σκορδά: Στο Ευρωκοινοβούλιο θα δώσω μάχη για τον κόσμο, όπως έκανα και στην εκπομπή

Ο δημοσιογράφος για την απόφασή του να ασχοληθεί τώρα με την πολιτική

Για την συγκινητική, τηλεοπτική συνάντησή του σήμερα με τον Γιώργο Παπαδάκη – στον αέρα μαζί μετά από 21 χρόνια –, αλλά και την απόφασή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, μίλησε στην εκπομπή «Fay’s Time» ο Γιώργος Αυτιάς

«Ο Γιώργος Παπαδάκης μου άνοιξε μια μεγάλη πόρτα, τον ευχαριστώ και τον ευγνωμονώ, δεν υπήρξε ποτέ ανταγωνισμός μεταξύ μας. Η σημερινή συνάντηση ήταν το τέλος μιας παράλληλης διαδρομής» είπε ο πρώην παρουσιαστής του ΣΚΑΪ. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, την «επαφή» την έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που λίγο πριν την συνάντηση με τον Γιώργο Αυτιά στο Μαξίμου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, έδινε συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη. «Γιώργο, έχω κάτι για σένα, του είπε. Ο Γιώργος περίμενε το σκυλάκι του πρωθυπουργού, αλλά άνοιξε η πόρτα και μπήκα εγώ» είπε ο Γιώργος Αυτιάς.

Οσον αφορά στην απόφασή του να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής και τους λόγους που τον έκαναν να πει το ναι στην πρόταση του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Αυτιάς απάντησε: «Έγινε τώρα γιατί πάμε σε μια δύσκολη 5ετια στην Ευρώπη, ειδικά όσον αφορά θέματα οικονομίας, αυτό ξέρω να κάνω και για την οικονομία θα δώσω μεγάλη μάχη για τον κόσμο, όπως έκανα και μέσα από την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια »

«Τώρα αισθάνομαι ώριμος για αυτή τη θέση. Στην Ευρώπη ψηφίζεται το 90% των νόμων που έρχονται εδώ, γιατί να μην είμαστε εκεί να κάνουμε πράγματα, να προλάβουμε πράγματα; Τώρα νιώθω ότι μπορώ να το κάνω, να είμαι στο ευρωκοινοβούλιο, να δοθεί εκεί η μάχη» είπε. Τέλος τόνισε: «Ό,τι και να γίνει στο τέλος, θα νιώθω ότι έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στον κόσμο».