Ο Πάνος Βλάχος εξηγεί τον στίχο που προκάλεσε αντιδράσεις: «Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τέχνη μου και να λέω τα πράγματα που με ικανοποιούν»

Ο Πάνος Βλάχος εξηγεί τον στίχο που προκάλεσε αντιδράσεις: «Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τέχνη μου και να λέω τα πράγματα που με ικανοποιούν»

«Είναι ποτέ δυνατόν να θέλω το κακό αυτών των ανθρώπων;»

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί με τον στίχο σε τραγούδι που λέει ο Πάνος Βλάχος και αναφέρεται στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο ηθοποιός απάντησε πρώτη φορά στις κάμερες.

«Είναι ποτέ δυνατόν να θέλω το κακό αυτών των ανθρώπων; Μόνο το καλό θέλω. Είναι αστείο και μόνο που το συζητάμε. Θέλω να τους συμβούν τόσο καλά πράγματα που να αλλάξουν απόψεις, να αλλάξουν ιδεολογίες, το επίπεδο της ενσυναίσθησής τους, τον τρόπο που γίνεται η προπαγάνδα.

Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν σκέφτηκα ποτέ, ούτε έγραψα κάτι για να γίνει προτροπή σε βία, ούτε σκέψη βίας. Είμαι κόντρα στη βία. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με αυτούς τους ανθρώπους. Το τραγούδι αυτό το λέω εδώ και ένα χρόνο, από τη μέρα εκείνη που έγιναν τα Τέμπη.

Η αγανάκτηση που είχα για το τι συνέβαινε εκείνο το διάστημα και πως καλύπτουν τα πράγματα και πώς ο ένας υποστήριζε τον άλλον, ήταν ουσιαστικά στο ίδιο σακί, στην ίδια κατάσταση και παράφρασα αυτόν τον στίχο. Ένα χρόνο το έλεγα αυτό το πράγμα», είπε ο Πάνος Βλάχος και συνέχισε:

«Δεν μπορώ εγώ να έχω αντίλογο ίσο με αυτά που λέγονται για μένα και τον τρόπο που χρησιμοποιείται η οικογένειά μου, γιατί δεν με γνωρίζετε και καλά κάνετε και δεν με γνωρίζετε. Ούτε κανένας σημαντικός άνθρωπος είμαι, ούτε τίποτε. Έχετε χρόνο να φτιάξετε την εικόνα μου και την εικόνα της οικογένειάς μου όπως νομίζετε, κάντε ό,τι θέλετε, αλλά εγώ δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία».

«Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τέχνη μου και να λέω τα πράγματα που με ικανοποιούν ιδεολογικά και ψυχικά. Δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε στιγμή να λέω αυτό που πιστεύω, να τοπ τραγουδάω, είτε έχει αξία είτε δεν έχει. Κάνω απόπειρα τέχνης», τόνισε ο Πάνος Βλάχος.