Σταύρος Σβήγκος: «Δεν ξέρω τι τιμολόγιο ρεύματος να διαλέξω – Βρίσκομαι συνέχεια σε οικονομική δεινότητα»

Σταύρος Σβήγκος: «Δεν ξέρω τι τιμολόγιο ρεύματος να διαλέξω – Βρίσκομαι συνέχεια σε οικονομική δεινότητα»

«Μπορεί να έκανα δουλειές, να μου έρχονταν κάποια χρήματα, αλλά δεν είχα συνηθίσει ότι θα είναι για έξι μήνες και άλλους έξι θα είσαι άνεργος»

Για τις οικονομικές δυτσκολίες που αντιμετωπίζει, αν και θεωρείται φτασμένος ηθοποιός, μίλησε ο Σταύρος Σβήγκος το απόγευμα της Τρίτης στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

«Συνέχεια (σ.σ. βρίσκομαι σε οικονομική δεινότητα). Πολλές φορές και στο παρελθόν όταν ξεκινούσα αυτήν τη δουλειά. Μπορεί να έκανα δουλειές, να μου έρχονταν κάποια χρήματα, αλλά δεν είχα συνηθίσει ότι θα είναι για έξι μήνες και άλλους έξι θα είσαι άνεργος. Ακόμα προσπαθώ να το αντιληφθώ. Από την άλλη, στο δικό μας επάγγελμα μπορεί να κάνεις μία χρονιά που να έχει αρκετά οικονομικά οφέλη, αλλά ταυτόχρονα έρχεται η εφορία και σου λέει είμαστε συνέταιροι. Δώσε μου το 47%. Μα το ξόδεψα. Ε τότε μου το χρωστάς. Δουλεύεις μετά γιατί χρωστάς αυτό και για να ξεχρεώσεις το επόμενο. Θεωρώ τρομερή αδικία το πως λειτουργεί το κράτος απέναντι στους εργαζόμενους» ανέφερε ο Σταύρος Σβήγκος και εξήγησε:

«Ίσως την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. ήμουν με ένα πακέτο μακαρόνια). Όλοι έχουμε οικονομικές δυσκολίες. Και εμένα οι εργοδότες μου και κάποια συμβόλαια που μπορεί να έχω, μπορεί να μου πούνε ότι φτάσαμε στο όριο και θα σε καθυστερήσουμε. Αν είναι εντάξει γενικότερα και δεν είναι κακοί εργοδότες, το κατανοείς».