Εξομολόγηση από Ανδρέα Μικρούτσικο: «Όταν ήμουν 5 ετών βγήκε λάθος διάγνωση και η μάνα μου νόμιζε ότι θα πέθαινα»

Εξομολόγηση από Ανδρέα Μικρούτσικο: «Όταν ήμουν 5 ετών βγήκε λάθος διάγνωση και η μάνα μου νόμιζε ότι θα πέθαινα»

«Την έβλεπα και καταλάβαινα ότι συμβαίνει ένα δράμα αλλά εκεί που έκλαιγε, μου χαμογέλαγε»

Μια άγνωστη προσωπική του ιστορία από την παιδική ηλικία αποκάλυψε ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά τη διάρκεια της εκμποής «Super Κατερίνα», όπου συμμετέχει. Ο γνωστός παρουσιαστής, με αφορμή τη συγκινητική εξομολόγηση του 30χρονου Μάριου στην πρεμιέρα του MasterChef, αναφέρθηκε στη λάθος διάγνωση που του είχε γίνει σε ηλικία 5 ετών.

«Είναι ιδιαίτερα δύσκολη αρρώστια, έδειξε όμως ότι είναι μαχητής και εξ ου πήγε και στο MasterChef. Εγώ είχα παιδική αναιμία αλλά την είχαν διαγνώσει ως μεσογειακή. Το σπίτι μου είχε επί έναν μήνα πένθος, μέχρι που αποδείχθηκε ότι ήταν άλλο παιδί και είχαν κάνει λάθος εξετάσεις», περιέγραψε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και συνέχισε ως εξής:

«Εκείνη την εποχή η μεσογειακή αναιμία σήμαινε… αντίο σας. Σήμερα η φαρμακολογία και η επιστήμη έχουν προχωρήσει και μπορεί κανείς και συντηρείται και μάλιστα με ποιότητα ζωής, όχι έτσι απλά. Εγώ θυμάμαι κιόλας τη μάνα μου να κλαίει και να προσπαθεί να είναι ψύχραιμη μαζί μου. Εγώ κοίταζα, δεν πολυκαταλάβαινα. Έβλεπα τη μάνα μου και καταλάβαινα ότι συμβαίνει ένα δράμα αλλά εκεί που έκλαιγε, μου χαμογέλαγε.

Ήμουν 5 ετών, έγινε μία εξέταση και μετά όταν έγιναν επαναληπτικές εξετάσεις αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος του εργαστηρίου στην Πάτρα και έγινε πάρτι πλέον… πάρτι ζωής».

Συνεχίζοντας για το πώς εξελίχθηκε η υγεία του, ο Μικρούτσικος σημείωσε: «Εγώ από παιδί έκανα ενέσεις σιδήρου και, όταν μπήκα στην τηλεόραση και μου ζήτησαν να πάω στις εκδηλώσεις τους (των ατόμων με αναιμία), πήγα με μεγάλη μου χαρά. Ακόμα και το ’90 ήταν δύσκολο. Μπράβο στο παλικάρι που είναι μετρημένο και δεν το κουβαλάει επάνω του ως μιζέρια».