Κατερίνα Παπουτσάκη: Θέλω να είμαι κοντά στα παιδιά και ειδικά τώρα που περνάνε τη δύσκολη περίοδο του χωρισμού

Κατερίνα Παπουτσάκη: Θέλω να είμαι κοντά στα παιδιά και ειδικά τώρα που περνάνε τη δύσκολη περίοδο του χωρισμού

«Καλλιτεχνικά αναζητώ μία καινούρια ταυτότητα που μπορεί να είναι συμπληρωματική»

Τόσο για τα επαγγελματικά της, όσο και για τη σχέση της με τα παιδιά της μίλησε η Κατερίνα Παπουτσάκη, που ήταν καλεσμένη το απόγευμα της Τρίτης στην εκπομπή «Ελένη» στο Mega.

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Έχω μία χαρά για τα πράγματα που συμβαίνουν και για τη ζωή και αυτό με σώζει από δύσκολες κατάστασεις. Υπάρχει, όμως, και η ανάγκη για ισορροπία. Καλλιτεχνικά αναζητώ μία καινούρια ταυτότητα που μπορεί να είναι συμπληρωματική. Για τα καλύτερά μας είμαι τόσο ευγνώμων. Ήταν στην καραντίνα που όλα ήταν δυσοίωνα και ξαφνικά ήρθε αυτό. Και ήθελα πολύ να κάνω κάτι εποχής», είπε αρχικά η Κατερίνα Παπουτσάκη και συνέχισε ως εξής:

«Τα κριτήρια μου είναι αμιγώς καλλιτεχνικά. Εμείς ορίζουμε την πραγματικότητά μας και είναι στο χέρι μας. Υπάρχουν συνέπειες μίας πράξεις αλλά από αυτή την επιλογή μπορεί να έχουν παραχθεί πολύ ωραία πράγματα. Ακόμα, και από δουλειές που έχω ταλαιπωρηθεί παλιά, βλέπω το θετικό. Καλείσαι να βρεις δυνάμεις και τρόπους και σίγουρα αυτός ο δρόμος δεν είναι βαρετός. Έχει συνέχεια αναζήτηση».

Σε σχέση με το πού νιώθει καλύτερα, στο θέατρο ή στο τραγούδι, η Κατερίνα Παπουτσάκη είπε: «Το θέατρο είναι το σπίτι μου κάπως και νιώθω πολύ καλά. Είναι άλλο να είσαι πάνω από έναν ρόλο και να μην είσαι ο εαυτός σου. Εγώ σε αυτό το πλαίσιο νιώθω πιο ελεύθερη. Όταν θα πρέπει να είσαι η Κατερίνα για να το κάνεις, έχεις μία ευθύνη διότι είσαι εσύ που το κάνεις. Οπότε, κάποιες φορές περνάω ένα μονοπάτι ανασφάλειας».

Αναφερόμενη στα παιδιά της, η Κατερίνα Παπουτσάκη είπε πως έχει αγωνία και είναι ενοχική: «Ταυτόχρονα με αυτό, αισθάνομαι μία πίστη πως επειδή είμαστε πολύ κοντά, έχουμε έναν πολύ σημαντικό κώδικα. Συμβουλεύομαι ειδικούς και διαβάζω, δεν κάνω μόνο ότι μου λέει το ένστικτό μου. Νομίζω πως καλά τα πάω».

Η Κατερίνα Παπουτσάκη είπε πως γενικά είναι σπάταλη και θέλει να κερνάει συνέχεια: «Δεν μπορώ να βγάζουν πορτοφόλι. Αισθάνομαι πως είναι πολύ κακό κάποιος να μου πει θα πληρώσει και πρέπει να μαζευτώ γιατί είμαι μαμά δύο παιδιών. Δυσκολεύομαι να χάνω τα βράδια των παιδιών. Το θέατρο είναι δύσκολο task για να έχεις παιδιά. Βρίσκω τον τρόπο, όμως, είμαι κάτι σαν tetris για να είμαι με τα παιδιά. Ειδικά τώρα που περνάνε και την δύσκολη περίοδος του χωρισμού. Πρέπει, όμως, από εκεί και πέρα να καταλάβουν πως αυτή είναι η δουλειά της μαμάς».

Επίσης αποκάλυψε πως θήλαζε τον έναν της γιο για 22 μήνες: «Θήλαζα 22 μήνες τον γιο μου. Την ευχαριστήθηκα αυτήν την ιστορία του θηλασμού. Αναπτύσσει μία σχέση θαλπωρής. Σε κοιτάζουν μέσα στα μάτια την ώρα που θηλάζουν και είναι έρωτας».

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ευαγγελισμός – Το μιούζικαλ» στη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη στο θέατρο «Rex»: «Με τον Χρήστο Λούλη είχαμε συνεργαστεί στη ‘’10η εντολή’’. Χρωστάω πολλά στον Πάνο Κοκκινόπουλο. Είναι ένα εξαιρετικός θίασος με απίστευτους συνεργάτες. Εγώ ζορίζομαι να διαχειριστώ τη λέξη θάνατος. Πάντα με τρόμαζε πολύ. Ο κόσμος έχει πολλές αντιδράσεις την παράσταση. Έχει και γέλιο και γλυκόπικρες καταστάσεις. Εγώ κάνω τη γυναίκα ενός ασθενή. Συμβαίνουν διάφορα σε αυτή τη σχέση. Δεν ήθελα να κάνω μιούζικαλ τόσο σύντομα αλλά αυτή η πρόταση με άγγιξε πολύ γιατί είναι διαφορετικό, καινούριο και φρέσκο».