Σταύρος Νικολαΐδης για Κυριάκο Βελόπουλο: «Ποιεί ήθος πουλώντας επιστολές του Ιησού και φάρμακα για την φαλάκρα;»

Σταύρος Νικολαΐδης για Κυριάκο Βελόπουλο: «Ποιεί ήθος πουλώντας επιστολές του Ιησού και φάρμακα για την φαλάκρα;»

«Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο ένας αρχηγός κόμματος να μιλάει από το βήμα της βουλής για τη συνέντευξη μιας ηθοποιού που δήθεν δεν ήξερε και το όνομα της;»

Πυρ και μανία είναι ο Σταύρος Νικολαΐδης με τον Κυριάκο Βελόπουλο και φάνηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του Πρωινού τον ΑΝΤ1. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις της Θέμις Μπαζάκα για τα θρησκευτικά στην παιδεία και το ξέσπασμα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για αυτές.

«Κάνω πολύ σπάνια βίντεο στα social media, δεν ασχολούμαι, αλλά τώρα έφτασα μέχρι εδώ. Δεν φτάνει που οτιδήποτε και να πούμε σε μια συνέντευξη, δεχόμαστε επίθεση; Μιλάω γενικά για τους καλλιτέχνες αλλά και για τον οποιονδήποτε. Οποιοσδήποτε λέει την άποψη του σε μια συνέντευξη, βγαίνει ο κάθε αργόσχολος και τρώει επίθεση και βρισίδια στα ανώνυμα social. Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο ένας αρχηγός κόμματος να μιλάει από το βήμα της βουλής για τη συνέντευξη μιας ηθοποιού που δήθεν δεν ήξερε και το όνομα της;», είπε ο Σταύρος Νικολαΐδης και συνέχισε ως εξής:

«Δηλαδή άμα ο Βελόπουλος δεν ξέρει το όνομα της Μπαζάκα, δείχνει την άποψη του και τη θέση που έχει απέναντι στον πολιτισμό. Χαρακτηρίζει μια ηθοποιό ανήθικη από το βήμα της βουλής; Γιατί; Επειδή είπε την άποψη της; Δεν το καταλαβαίνω! Αυτή είναι η άποψη της! Δεν έχουμε δικαίωμα να λέμε την άποψη μας;.

Να διορθώσω αυτό για το ήθος, που όλοι το έχουν καραμέλα και το λένε και είναι λάθος. Ηθοποιός δεν σημαίνει ποιώ ήθος! Στην αρχαία γλώσσα ήθος σήμαινε ο χαρακτήρας, άρα ο ηθοποιός λεγόταν αυτός που έπλαθε χαρακτήρες. Αυτό σημαίνει, κ. Βελόπουλε, ηθοποιός. Αλλά και τη σημερινή έννοια του όρου να το πάρουμε, γιατί είναι υποχρεωμένος ένας ηθοποιός σώνει και καλά να ποιεί ήθος; Δεν είναι άνθρωπος αυτός; Εδώ δεν ποιούν ήθη οι ίδιοι οι ιερείς! Ή μήπως ποιεί ήθος ένας άνθρωπος που πουλάει επιστολές του Ιησού και φάρμακα για την φαλάκρα».