Ελένη Τσολάκη: Δουλεύω 17 χρόνια χωρίς να έχω βγάλει σχολή δημοσιογραφίας – Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει

Ελένη Τσολάκη: Δουλεύω 17 χρόνια χωρίς να έχω βγάλει σχολή δημοσιογραφίας – Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει

«Ο κόσμος είναι τελικά αυτός που επιλέγει ποιον θα κρατήσει», είπε η παρουσιάστρια

Την παραδοχή ότι δεν έχει βγάλει κάποια σχολή δημοσιογραφίας και όμως έχει γίνει παρουσιάστρια έκανε η Ελένη Τσολάκη στην εκπομπή της «Πρωινό ΣουΣού» στο Open.

«Καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας ότι δεν υπάρχει επάγγελμα παρουσιαστή, δεν κάνεις έναρξη στην εφορία ως παρουσιαστής. Από την άλλη πλευρά, μην τα βάζουμε όλα σε έναν κουβά», είπε αρχικά η Ελένη Τσολάκη και συνέχισε στο εξής:

«Μην ισοπεδώνουμε και εξισώνουμε την εμπειρία που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στον χώρο με το ότι είναι εύκολο αυτό που κάνουν. Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται πάρα πολύ εύκολο αυτό που κάνουμε, σε κάποιους άλλους πολύ δύσκολο.

Υπάρχουν άνθρωποι με τόση εμπειρία που δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε. Πολλοί παρουσιαστές – για να μην πω οι μισοί – στην ελληνική τηλεόραση δεν έχουν πτυχίο δημοσιογραφίας.

Η ομιλούσα, πρώτη απ’ όλους, δεν έχω τελειώσει κάποια σχολή παρουσίασης ή δημοσιογραφίας κι όμως έχω δουλειά 17 χρόνια. Δεν σημαίνει ότι το κάνω καλά. Μπορεί να το κάνω χάλια και να μην αρέσει σε κάποιους ανθρώπους, είναι απολύτως σεβαστό. Αλλά δεν μπορούμε να τα αφορίζουμε όλα.

Ο κόσμος είναι τελικά αυτός που επιλέγει ποιον θα κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι ξεκάθαρα τα κριτήρια, είναι η προτίμηση του κόσμου. Σε θέλει ο κόσμος; Αντέχεις εκεί πάνω; Αυτό είναι το θέμα».