Συγκλονιστική αποκάλυψη από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: «Έχω την ίδια μυασθένεια που είχε ο Αριστοτέλης Ωνάσης»

Συγκλονιστική αποκάλυψη από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: «Έχω την ίδια μυασθένεια που είχε ο Αριστοτέλης Ωνάσης»

«Μετά από πολλή δουλειά που έχω κάνει με τον εαυτό μου, αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα να λέω τα άσχημα»

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έκανε ο Δημήτρης Μακρυνιώτης στην εμπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Ο γνωστός ζαχαροπλάστης αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Η απόφασή μου να μιλήσω προήλθε από το τελευταίο μου βίωμα, που έχει να κάνει με μία ασθένεια που έχω ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια ότι έχω. Έστω και ένας άνθρωπος να καταφέρω να αντιληφθεί τον τρόπο που την αντιμετωπίζω και να τον κάνει δικό του, νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον και είναι πολύ θετικό», είπε στην αρχή ο Δημήτρης Μακρυνιώτης και συνέχισε ως εξής:

«Μετά από πολλή δουλειά που έχω κάνει με τον εαυτό μου, αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα να λέω τα άσχημα, τα δύσκολά μου και τις προσπάθειές μου σε ανθρώπους που αγαπάω. Πλέον, στα 45 μου, εάν κάνω κακό άθελά μου σε κάποιον, το κουβαλάω επάνω μου. Έχω μυασθένεια Gravis, είναι ένα αυτοάνοσο που παλιά ονομαζόταν «βαριά μυασθένεια». Αυτό είχε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, που του κρατούσαν τα μάτια με σελοτέιπ.

Πριν 4-5 χρόνια έγινε η διάγνωση, ήταν σοκ. Ξαφνικά μια μέρα έπεσε το μάτι μου μυϊκά, για χρόνια δεν το βρίσκαμε, κάναμε εξετάσεις και τελικά το βρήκαμε. Όταν πέφτει, ασυναίσθητα ανοίγει περισσότερο άλλο. Αν δεις πώς είσαι όταν είσαι σε έξαρση, είναι τρομακτικό. Παθαίνεις εξόφθαλμο.

Κατευθείαν σκέφτηκα την κόρη μου τη Μιχαέλα. Με το που πατάς στο Google τα συμπτώματα, διαβάζεις: προσδοκώμενο όριο ζωής. Η γιατρός μου είπε: να μη σηκώνεις ούτε κατσαρόλα από το πάτωμα, καθόλου κούραση. Κάθε τρεις ώρες βάζω ένα ξυπνητήρι για να πάρω ένα χάπι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης. Μου έχει αλλάξει τη ζωή».