Δώρα Τσαμπάζη για Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Μετά από μια τέτοια απώλεια έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα

Δώρα Τσαμπάζη για Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Μετά από μια τέτοια απώλεια έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα

«Ήταν μονόδρομος να σταθώ στα πόδια μου λόγω των παιδιών μου»

Για τη ζωή της και την προσπάθεια που έχει κάνει για να σταθεί στα πόδια της μετά τον θάνατο του συζύγου της και Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, μίλησε η Δώρα Τσαμπάζη.

«Η ζωή μου έχει αλλάξει πλέον. Μετά από μια τέτοια απώλεια έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. Ήταν μονόδρομος να σταθώ στα πόδια μου λόγω των παιδιών μου. Επέλεξα να μείνω στην Αθήνα γιατί βρήκα εδώ δουλειά, έχουμε και πολλούς φίλους, ήταν μια αλλαγή που την ήθελα και αρέσει και στα παιδιά», είπε αρχικά η Δώρα Τσαμπάζη στην εκπομπή της ΕΡΤ και την εκπομπή «Δύο στις 10».

«Όταν δεν μπορούσα να χαμογελάσω, προσποιούμουν»

«Το βάρος της οικογένειας είχε πέσει πάνω μου, λόγω της ασθένειας του Αλέξανδρου. Όταν δεν μπορούσα να χαμογελάσω, προσποιούμουν. Δεν μπορούσα να πω ψέματα στην κόρη μου, ότι ο πατέρας της θα γινόταν καλά. Και η ίδια μέσα της το καταλάβαινε. Είχα μιλήσει και μιλάω ακόμα με παιδοψυχολόγους. Όταν έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος, ο γιος μου ήταν μικρός, δεν μιλούσε καν. Και γύρισε τον Γενάρη και με ρώτησε: “Πού είναι ο μπαμπάς;”» σημείωσε.

«Όσοι βιώνουμε ένα τραύμα δεν σημαίνει ότι όλη τη μέρα είμαστε μέσα σε ένα πένθος. Με βαραίνει όταν με πλησιάζουν έξω και μου λένε κορίτσι μου τι τραβάς, ενώ βρίσκομαι σε μια στιγμή χαράς. Δεν φόρεσα ποτέ μαύρα. Δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτό το συντηρητικό έθιμο που καταπιέζει τις γυναίκες. Έχω βγάλει μετατραυματικά μετά τον χαμό του Αλέξανδρου. Οτιδήποτε μου πονάει, θεωρώ ότι έχω καρκίνο. Πρόσφατα έκανα μια μαγνητική εγκεφάλου γιατί είχα πείσει τον εαυτό μου πως έχω όγκο στον εγκέφαλο» συμπλήρωσε.

«Εμπιστευόμουν την κρίση του περισσότερο απ’ όλους, μου λείπει η ειλικρίνειά του. Ονειρεύομαι να είμαστε καλά με τα παιδιά μου και να ζήσω το σήμερα στο 100%» είπε κλείνοντας η Δώρα Τσαμπάζη.