Προειδοποιητική βολή στο συνεργείο της ΕΡΤ από τον ισραηλινό στρατό

Προειδοποιητική βολή στο συνεργείο της ΕΡΤ από τον ισραηλινό στρατό

Η δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας εν αναμονή της χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού. Η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη μεταδίδει ότι έγινε μια επίθεση εναντίον του κεντρικού Ισραήλ, μεταξύ άλλων και του Τελ Αβίβ. Πιθανότατα, όπως αναφέρει η ίδια, οι Ισραηλινοί έχουν εντοπίσει σημεία από όπου έφυγαν ρουκέτες από τη Γάζα.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, καθώς οι Ισραηλινοί εντείνουν τις προετοιμασίες τους με τον στρατό να ανακοινώνει ότι δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και προετοιμάζονται εντατικά.

Την ίδια ώρα, προειδοποιητική σφαίρα δέχθηκε το συνεργείο της ΕΡΤ την ώρα που επιχείρησαν να κάνουν ένα πλάνο μέσα από το αυτοκίνητο. Όπως περιγράφει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, η κατάσταση δεν είναι όπως τις προηγούμενες μέρες. «Σήμερα διαπιστώσαμε μία ένταση και εκνευρισμό από τους Ισραηλινούς, και έχει αλλάξει η στάση τους απέναντί σε όλους τους δημοσιογράφους που επιχειρούν και προσπαθούν να φτάσουν κοντά και να δουν τι γίνεται με τα στρατεύματα που έχουν πάρει θέσεις μάχης» ανέφερε η δημοσιογράφος. Όπως περιέγραψε, πηγαίνοντας σε ένα σημείο από αυτά στα οποία έχει βρεθεί αρκετές φορές και ρωτώντας προκειμένου το συνεργείο της ΕΡΤ να τραβήξει κάποια πλάνα, η απάντηση που έλαβε ήταν: «Όχι, φεύγετε από εδώ, έχει κηρυχτεί στρατιωτική περιοχή».

Στη συνέχεια η Ευτυχία Πενταράκη με το συνεργείο της ΕΡΤ μπήκανε στο αμάξι και τότε τους πλησίασε ένα άλλο αυτοκίνητο, με τον οδηγό εκνευρισμένο να τους λέει: «Τι θέλετε εδώ, φύγετε απο εδώ». Καθώς έφευγαν, η δημοσιογράφος είπε στον οπερατέρ Κάρλο Ρούβιο να σηκώσει την κάμερα και να τραβήξει ένα πλάνο. Τότε το αμάξι που τους ακολουθούσε πυροβόλησε πάνω απο το δικό τους, προκειμένου να τους δείξει ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.