Άρης Πορτοσάλτε: «Δεν είπα να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης»

Άρης Πορτοσάλτε: «Δεν είπα να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης»

«Έγραψε κάποιος μία μπαλαφάρα, ξεκίνησε η αναπαραγωγή της μπαλαφάρας. Δεν θέλω να με ερμηνεύει κανείς»

Σχόλια προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε για το θέμα της διαχείρισης των πλημμυρών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel από την κυβέρνηση. Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε πάντως ενοχλημένος στον αέρα της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, για τον τρόπο που προβλήθηκαν όσα είπε για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Δεν είπα ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος σημείωσε: «Χθες έγινε κάτι… Στον τόπο μας δυστυχώς, λέει ένας κάτι, οι υπόλοιποι λίγο διαβάζουν, ίσως δεν διαβάζουν. Α, αφού το είδαν, άιντε να γίνει αναπαραγωγή. Δεν είπα ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης. Είπα ότι αν αυτή την εποχή ο πρωθυπουργός έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του, το βλέπουμε, υπάρχουν διπλωματικά θέματα, διεθνή κτλ, όχι να παραιτηθεί και να έρθει κάποιος άλλοςΝα ανατεθεί σε κάποιον η δουλειά γιατί εδώ σε επίπεδο διοίκησης θέλει έναν συντονισμό. Έγραψε κάποιος μία μπαλαφάρα, ξεκίνησε η αναπαραγωγή της μπαλαφάρας. Δεν θέλω να με ερμηνεύει κανείς. Αν είναι να πω κάτι, θα το πω μόνος μου».

 

Στις χθεσινές του δηλώσεις, ο Άρης Πορτοσάλτε είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, ότι έχει την αίσθηση ότι «η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό τα έχει χαμένα».

Μιλώντας για τον απάνθρωπο πνιγμό του 36χρονου, ο Άρης Πορτοσάλτε συνέχισε κάνοντας το πολιτικό του σχόλιο. «Θέλω να κάνω πολιτικό σχόλιο, πρέπει να μπει τέλος στο ξεχαρβάλωμα, έχουμε ένα γενικό ξεχαρβάλωμα και έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο δίμηνο η κυβέρνηση τα έχει χαμένα, έτσι το προσεγγίζω το θέμα. Αντιλαμβάνομαι πως ο κ. Πρωθυπουργός έχει στραμμένο το βλέμμα κάπου αλλού, αλλά σε αυτήν την περίπτωση ο ίδιος πρέπει να αντιμετωπίσει το ξερχαβάλωμα», είπε, αρχικά, ο δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε: «Εγώ είμαι για το σχόλιο, ο κ. πρωθυπουργός είναι για τη δουλειά. Εγώ, λοιπόν, θα απαριθμήσω μία σειρά τραγωδιών που μας βρήκαν φέτος και κατά την ταπεινή μου γνώμη εδράζονται, πέρα από την ανθρώπινη συμπεριφορά που δεν μπορώ να την κρίνω και δεν θέλω να είμαι κριτής ανθρώπων. Για να κάνω τη σύνδεση από το Λιμενικό σ το συνολικό, εγώ δεν είδα Λιμενικό την ώρα του απόπλου, στο σημείο. Πρέπει να αναληφθεί μια σοβαρή πολιτική υπευθυνότητα, να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα του κράτους. Ένα κακό κράτος, με κακές υπηρεσίες, προφανώς επηρεάζει και τον ιδιωτικό τομέα.

Από τα Τέμπη έως σήμερα έχουμε μία σειρά ζητημάτων, έσκασαν βλήματα σε μάχιμη μονάδα της πολεμικής αεροπορίας, δεν μάθαμε το πόρισμα γιατί είναι ζήτημα υψίστης ασφαλείας. Είχαμε την κάθοδο των Κροατών, υπάρχουν, επίσης, απάνθρωπα φαινόμενα με τη δολοφονία του άλλου οπαδού έξω από το γήπεδο στο Χαριλάου. Έχουμε μία σειρά συμπεριφορών, αλλά σε αυτές τις συμπεριφορές εμείς αυτό που θέλουμε, και για αυτό το λόγο η πλειοψηφία της κοινωνίας έδωσε το 41% στους δύο θριάμβους του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι γιατί η κοινωνία είπε “Μητσοτάκη, εσύ θα στρώσεις την καθημερινότητα”.

Δεν το έχουμε ακόμη, η κυβέρνηση τσαλαβουτάει σε μία κατάσταση και τα έχει χαμένα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τη συγκρότηση του κράτους ξανά. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης; Έχει αλλού στραμμένα τα ενδιαφέροντά του; Να έρθει άλλος από την κυβέρνηση να αναλάβει να μαζευτεί αυτό το χάλι που βλέπουμε γύρω μας. Πρέπει να επαναφέρουμε τη λειτουργία με κανόνες και να πειθαρχήσουμε όλοι, θέλει πανστρατιά. Όλοι θυμόμαστε τον Μητσοτάκη του κορονοϊού, ο Μητσοτάκης του κορονοϊού, αν δεν θέλει να είναι ο ίδιος δεν το ξέρω, να βρεθεί αυτός που θα αναλάβει».