Επίθεση από εφοπλιστή καταγγέλλει πως δέχτηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Επίθεση από εφοπλιστή καταγγέλλει πως δέχτηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Σημείωσε πως τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον με γροθιές σε πρόσωπο και κεφάλι

Απρόκληση επίθεση από εφοπλιστή χθες το βράδυ καταγγέλλει ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Παπαχρήστος, σημειώνοντας πως τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον με γροθιές σε πρόσωπο και κεφάλι. Η επίθεση φέρεται να σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ κατά την ανάπαυλα του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα μπροστά σε κόσμο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εφοπλιστής, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον κ. Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Η επίθεση έγινε απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί τον λόγο ο οποίος την προκάλεσε, αναφέρει η καταγγελία.

Ο εφοπλιστής φέρεται να συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου. Παράλληλα, «ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του», σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Στη συνέχεια και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον Γ. Παπαχρήστο, ο εφοπλιστής, με τους μπράβους του, εξαφανίστηκε από το γήπεδο.

Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, που εφημέρευε, όπου μεταφέρθηκε, μετέβη αργά το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Το όνομα του εφοπλιστή φέρεται να είχε εμπλακεί, πριν από ενάμιση χρόνο, σε μια υπόθεση, που αφορούσε τα κεφάλαια με τα οποία προ 8ετίας είχε επιχειρήσει να στήσει δίκτυο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Καταδικάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν», τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.