Διεθνή πρακτορεία και πολυάριθμα ξένα ΜΜΕ καλύπτουν εκτενώς τις καταστροφικές φωτιές στη Ρόδο

Διεθνή πρακτορεία και πολυάριθμα ξένα ΜΜΕ καλύπτουν εκτενώς τις καταστροφικές φωτιές στη Ρόδο

«Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα»

Με τίτλους η «μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» καλύπτουν πολυάριθμα διεθνή ΜΜΕ τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν Ρόδο, με τα πρακτορεία ειδήσεων να καλύπτουν εκτενώς τα γεγονότα.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Anadolu, ανάμεσα σε άλλα πρακτορεία ειδήσεων, καλύπτουν την κατάσταση με τακτικά επείγοντα τηλεγραφήματα.

Διασώστες πραγματοποιούν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου όπου μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά, για έκτη συνεχή ημέρα, είναι τίτλος τηλεγραφήματος του Γαλλικού Πρακτορείου, επικαλούμενο εκπρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας.

Το Reuters μεταδίδει πως χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν χθες σε εξωτερικούς χώρους. «Πυροσβεστικές δυνάμεις, με την υποστήριξη εναέριων μέσων δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα σήμερα, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες για να αποτρέψουν την εξάπλωση των φλόγων σε ένα πυκνό δάσος ή απειλώντας περισσότερες κατοικημένες περιοχές», αναφέρεται.

«Τουρίστες σε κατάσταση αβεβαιότητας καθώς πυρκαγιές εξαπλώνονται στο ελληνικό νησί» αναφέρει το BBC το οποίο καλύπτει σε ζωντανή ροή στην ιστοσελίδα του την κατάσταση στο ελληνικό νησί, μεταφέροντας μαρτυρίες τουριστών.

«Πυρκαγιές εξαπλώνονται σε όλο το ελληνικό νησί της Ρόδου έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία, αφήνοντας πολλούς τουρίστες σε κατάσταση αβεβαιότητας. Πτήσεις ακυρώθηκαν προς το το νησί αφού οι παραθεριστές, συμπεριλαμβανομένων πολλών Βρετανών, χρειάστηκε να κοιμηθούν σε προσωρινά καταλύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας...), τονίζει μεταξύ άλλων το BBC.

«Iσχυροί άνεμοι αναμένεται να δυσκολεύουν την κατάσβεση των πυρκαγιών στη Ρόδο», αναφέρει ο Guardian.

«30.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τη Ρόδο, «η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ» στη χώρα, τονίζει η Liberation.

To Associated Press αναφέρει πως η ελληνική αστυνομία απομάκρυνε 16.000 ανθρώπους μέσω χερσαίων μέσων και 3.000 δια θαλάσσης, από 12 χωριά και πολλά ξενοδοχεία, στο νησί χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Η Ελλάδα απομακρύνει χιλιάδες τουρίστες στη Ρόδο καθώς μαίνονται πυρκαγιές» είναι ο τίτλος στον ιστότοπο του CNN.

«Η απόδραση από τις πυρκαγιές στη Ρόδο ήταν σαν "το τέλος του κόσμου", δήλωσε στο Sky News ένας Βρετανός τουρίστας.

Ξένοι τουρίστες ευχαριστούν κατοίκους της Ρόδου για τη βοήθειά τους

Ένα ευχαριστώ προς κατοίκους της Ρόδου που πλήττεται από τις μεγάλες πυρκαγιές, στέλνουν αυτές τις ώρες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τουρίστες που βρίσκονται στο νησί.

Οι τουρίστες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στους απλούς ανθρώπους που παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, προσφέρουν όποια βοήθεια μπορούν τιμώντας την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας.

«Οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό, νερό και υπνόσακους» περιγράφει σε ανάρτησή του, τη φροντίδα που δέχθηκε από τους ντόπιους, ένας τουρίστας που αναγκάστηκε μαζί με δεκάδες άλλους να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο του όταν η πύρινη λαίλαπα πλησίαζε απειλητικά. «Ο ελληνικός λαός και οι εθελοντές φέρθηκαν θαυμάσια και μάλιστα ενώ βιώνουν τέτοια τραγωδία για τη χώρα τους» αναφέρει άλλος τουρίστας στο twitter περιγράφοντας τη συγκινητική συμπεριφορά των ντόπιων.