Η τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Φλωρινιώτη – «Προτιμώ να πεθάνω στην πίστα»

Η τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Φλωρινιώτη – «Προτιμώ να πεθάνω στην πίστα»

«Εκεί που ήμουν μια χαρά, εκεί που τα έδινα όλα, κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα»

O Γιάννης Φλωρινιώτης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο «Σωτηρία» λόγω πνευμονικού οιδήματος.

Ωστόσο, δέκα ημέρες πριν τον θάνατό του, ο αγαπημένος τραγουδιστής είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Super Κατερίνα», εκφράζοντας την επιθυμία του να «φύγει» πάνω στην πίστα.

«Αυτή την εποχή έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου. Εκεί που ήμουν μια χαρά, εκεί που τα έδινα όλα, κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα και προσπαθώ τώρα με βότανα, με βιταμίνες, με τέτοια, από μόνος μου ότι μπορώ να κάνω για να μπορώ να είμαι ο Γιάννης που ήμουν παλιά. Στο νοσοκομείο είπα στη νοσοκόμα εκεί, ‘δεν φοβάμαι τον θάνατο αλλά προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα ή πάνω στην αυλαία παρά εδώ μέσα’. Η αλήθεια είναι ότι τις δυο μέρες που δουλέψαμε με την παράσταση στην Κύπρο, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων, έκανα μεν το πρόγραμμα μου αλλά άρχιζα να λαχανιάζω και δεν προλάβαινα να τραγουδήσω σωστά. Τους είπα να σταματήσω.

Πήγα στο στούντιο και έγραψα ένα τραγούδι, θαρρείς και το ξερε ο συνθέτης που μου το έγραψε, που λέει ‘κατάθεση ψυχής’. Το είπα όμως λαχανιάζοντας και είπα πως αυτό μπορεί να είναι και το τελευταίο μου τραγούδι.

Από 14 ετών τραγουδάω και είμαι μέσα σε κόσμο, δεν μπορώ μόνος μου. 62 χρόνια τραγουδάω και είμαι 76 ετών. Ένας γιατρός στην Αθήνα, όταν ήρθα από την παράσταση που κάναμε τότε στην Κύπρο, είπε στην κόρη μου πως ‘είναι πάρα πολύ σοβαρό, καλύτερα να τον πάρετε να πεθάνει στο σπίτι’. Λέω, μπας και ισχύει αυτό που είπε αυτός; Ευκαιρία να πάω να δω όλους τους φίλους και να μείνω μαζί τους για τελευταία φορά», ήταν τα λόγια του Γιάννη Φλωρινιώτη.