Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Πέρασα από κατάθλιψη από τις ενοχές για τη δημοφιλία μου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Πέρασα από κατάθλιψη από τις ενοχές για τη δημοφιλία μου

«Μας χώριζαν Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή», είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής για την σχέση του με την Ελένη Ράντου

Για την κατάθλιψη που πέρασε, αλλά και για την σχέση του με την Ελένη Ράντου μίλησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη.

«Πάνω στην άνοδό μου την καλλιτεχνική, αντί να την γευτώ όπως άλλοι θα φαντάζονταν, εγώ πήγα και παντρεύτηκα 24 ετών, ο πρώτος μου γάμος.

Ποτέ δεν ξεπέρασα την απώλεια των γονιών μου, γιατί ήταν υπέροχοι άνθρωποι. Θλίβομαι πάρα πολύ να επιστρέψω στη γενέτειρά μου. Μπορεί να το ξεπεράσω κάποια στιγμή. Θέλω πολύ να ξαναπερπατήσω στους δρόμους που μεγάλωσα και κάποια στιγμή θα το κάνω.

Με προσέγγισαν να εμφανιστώ σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα και το οικονομικό δέλεαρ ήταν τεράστιο, αλλά δεν συμβαδίζει ούτε με την ιδεολογία μου, ούτε με την αισθητική μου. Δεν το τόλμησα ποτέ. Νομίζω ότι εκεί δεν μπορείς να προσφέρεις πολλά πράγματα από την τέχνη που κουβαλάς, να κάνεις την επαφή σου με ένα κοινό που κάθεται και σε ακούει με προσοχή», είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και συνέχισε:

«Είμαι με την Ελένη 30 χρόνια. Είμαι κοινωνικό άτομο, δεν θέλω να στεναχωρώ τους ανθρώπους, συνήθως κάνω πρώτος πίσω. Είναι τρόπος αγάπης.

Όταν γεννήθηκε η κόρη μου, τις πρώτες μέρες που την φέραμε σπίτι από το μαιευτήριο, αγάπησα πιο πολύ τα παιδιά όλου του κόσμου. Σκεφτόμουν πώς θα της φερθώ, πώς θα τη μεγαλώσω; Η κόρη μας είναι σπουδαία καλλιτέχνις μέσα της. Βρήκε τον δρόμο της στην ζωγραφική, τελείωσε την Καλών Τεχνών. Με στενοχωρεί που θα φύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές της.

Η Ελένη Ράντου δεν ζορίστηκε καθόλου όταν γνωριστήκαμε, έχει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα και δε νομίζω να επηρεαζόταν από τη δημοφιλία μου.

Ενοχλήθηκα που τα δημοσιεύματα μας χώριζαν Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή. Αλλά το πήραν απόφαση πια ότι είμαστε μαζί και θα είμαστε μαζί.

Πέρασα από κατάθλιψη, καταρχήν από τις ενοχές για τη δημοφιλία μου κι ύστερα, από τη φύση μου προστέθηκαν και άλλα πράγματα. Πέρασα και σε θεραπεία. Η κατάθλιψη έχει πολλές μορφές, δεν είναι η μοναξιά στη δική μου κατάθλιψη. Υπήρχε η οικογένεια και έκανα υπομονή και είπα ότι θέλω να γίνω καλά, ακόμα και για να είμαι ευχάριστος για την οικογένειά μου.

Όταν θα κρίνω ότι η φωνή μου δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι, θα σταματήσω να τραγουδάω. Τότε φιλοδοξώ να γράφω τραγούδια για άλλες ωραίες φωνές. Θαυμάζω πολύ την Χάρις Αλεξίου γι’ αυτή της την απόφαση».