Ο Μάρτιν Σκορτσέζε ανακοίνωσε ταινία για τον Ιησού στη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε ανακοίνωσε ταινία για τον Ιησού στη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι «τον συγκίνησε η έκκληση του Αγίου Πατέρα "επιτρέψτε μας να δούμε τον Ιησού"»

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε βρίσκεται σε περιοδεία στην Ιταλία μετά τη συμμετοχή του στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και το Σαββατοκύριακο ο σκηνοθέτης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει μια ταινία για τον Ιησού.

«Απάντησα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: πλάθω και γράφω σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού» ανακοίνωσε ο Σκορτσέζε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βατικανό, σύμφωνα με αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ. «Και πρόκειται να αρχίσω να το κάνω» πρόσθεσε ο σκηνοθέτης, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να είναι η επόμενη ταινία του.

Πριν από την παρακολούθηση του συνεδρίου με τίτλο «Η παγκόσμια αισθητική της καθολικής φαντασίας»,  ο Σκορτσέζε και η σύζυγός του Έλεν Μόρις συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, σύμφωνα με το Variety.

Το συνέδριο οργανώθηκε από την ιησουιτική έκδοση La Civiltà Cattolica και το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν. Ο Αντόνιο Σπαντάρο, εκδότης του θρησκευτικού περιοδικού δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια άτυπης συνομιλίας του με τον σκηνοθέτη ο Μάρτιν Σκορτσέζε έκανε αναφορά στις ταινίες του και σε προσωπικά ανέκδοτα και εξήγησε ότι «τον συγκίνησε η έκκληση του Αγίου Πατέρα "επιτρέψτε μας να δούμε τον Ιησού"».

Όσον αφορά τις κινηματογραφικές αναφορές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Σκορτσέζε ανέφερε τον θαυμασμό του για το «Το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο» του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Ο Μάρτιν Σκορτσέζε μίλησε επίσης για το νόημα του δικού του έπους του 1988 «Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού» και «το επόμενο βήμα στην έρευνά του για τη μορφή του Ιησού» όπως παρουσιάστηκε από το μικρότερης κλίμακας δράμα του 2016 «Σιωπή» σχετικά με τη δίωξη των Χριστιανών Ιησουιτών στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα. Η ταινία προβλήθηκε το 2016 στο Βατικανό, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας και είναι γνωστό ότι εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών ελπίζοντας να γίνει ιεραπόστολος στην Ιαπωνία.

Φωτογραφία αρχείου