Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για Eurovision: «Δεν ήταν αυτό τραγούδι να στείλει η Ελλάδα»

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για Eurovision: «Δεν ήταν αυτό τραγούδι να στείλει η Ελλάδα»

«Το παιδί που εκπροσώπησε την Ελλάδα, έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ένα παιδί 16 χρονών είναι πολύ σκληρό να του κάνεις κριτική»

Στην φετινή Eurovision και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

«Με τη Loreen γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν το "Euphoria". Ήταν μια καλλιτέχνιδα που πραγματικά πάλευε και δεν έκανε εκπτώσεις στην τέχνης της και τον χαρακτήρα της. Είναι ένας άνθρωπος που δεν συμβιβάζεται γενικά», είπε χαρακτηριστικά για την νικήτρια του φετινού διαγωνισμού. «Πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Αφοσιωμένη στην τέχνη της. Είναι ταπεινή και πολύ προσγειωμένη, αλλά κι ένας πολύ πνευματικός άνθρωπος. Επειδή έχω κι ένα ισχυρό ένστικτο, ήμουν βέβαιη πως θα είναι στην τριάδα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των Σουηδών για τη νίκη της Loreen, είπε: «Ο διαγωνισμός πλέον, δεν ενθουσιάζει με τον ίδιο τρόπο τους Σουηδούς. Όλοι είναι πανευτυχείς όμως, που κέρδισε η Loreen. Είναι πολύ συγκροτημένη και συγκρατημένη. Πραγματικά, ευχόταν και προσευχόταν να είναι η νικήτρια».

Όσο για το ελληνικό τραγούδι, σχολίασε: «Δεν μου άρεσε, συγγνώμη που το λέω ευθέως. Δεν ξέρω πώς γίνεται η επιλογή κι έχω προτείνει επανειλημμένως να ακολουθήσουν και στην Ελλάδα το μοντέλο της Σουηδίας. Να μπορεί ο κόσμος να ψηφίζει για το ποιος καλλιτέχνης και ποιο τραγούδι θα την εκπροσωπεί». Τέλος, συμπλήρωσε: «Το παιδί που εκπροσώπησε την Ελλάδα, έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ένα παιδί 16 χρονών είναι πολύ σκληρό να του κάνεις κριτική, αλλά δεν ήταν αυτό τραγούδι να στείλει η Ελλάδα».