Ο Τζούλιαν Ασάνζ επίτιμο μέλος της ΕΣΗΕΑ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ επίτιμο μέλος της ΕΣΗΕΑ

Στον κρατούμενο από τις Βρετανικές Αρχές ιδρυτή των Wikileaks εκδόθηκε τιμής ένεκεν δημοσιογραφική ταυτότητα

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε ομόφωνα να ανακυρηχθεί ο κρατούμενος από τις Βρετανικές Αρχές δημοσιογράφος Τζούλιαν Ασάνζ, επίτιμο μέλος της και να του εκδώσει τιμής ένεκεν τη δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Με αυτόν τον τρόπο η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην εκστρατεία στήριξης του Τζουλιάν Ασάνζ, ιδρυτή των WikiLeaks, που διοργανώνει η Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FNSI) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ/IFJ). Η ιδέα είναι όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά σωματεία και ενώσεις δημοσιογράφων να χορηγήσουν τιμής ένεκεν δημοσιογραφική ταυτότητα στον Τζούλιαν Ασάνζ, ώστε στην εκδήλωση συμπαράστασης που διοργανώνει σήμερα 27/4 στη Ρώμη η Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να προωθηθεί η ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ελευθερώστε τον Τζούλιαν Ασάνζ, επίτιμο μέλος των ενώσεών μας

Εμείς, οι υπογεγραμμένες ευρωπαϊκές ενώσεις και ενώσεις δημοσιογράφων, ενώνουμε τη φωνή μας με τη ΔΟΔ, καλώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ και να του επιτρέψει να επιστρέψει στο σπίτι με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Έχουμε έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης κράτησης του Ασάνζ στην ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και στα δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων παγκοσμίως και προτρέπουμε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εργαστούν ενεργά για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ. Για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, ανακηρύσσουμε συμβολικά τον Τζούλιαν Ασάνζ επίτιμο μέλος των ενώσεών μας».

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι επίτιμο μέλος της ένωσής μας #FreeAssangeNOW

@FNSIsocial @EFJEUROPE @IFJGlobal @Stella_Assange

#FreeAssangeNOW