Netflix: Πότε θα απαγορεύσει οριστικά τον «δανεισμό» κωδικών

Netflix: Πότε θα απαγορεύσει οριστικά τον «δανεισμό» κωδικών

Συνδρόμητές έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα με κάποιους να απειλούν να εγκαταλείψουν οριστικά την υπηρεσία

Το Netflix επιβεβαίωσε, ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2023 θα τεθεί σε ισχύ η οριστική κατάργηση της χρήσης κοινών κωδικών.

Συγκεκριμένα, η συνδρομητική πλατφόρμα τηλεοπτικού προγράμματος φαίνεται πως θα καθυστερήσει την απαγόρευση των «δανεικών» κωδικών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου. Υπενθυμίζεται, πως το Netflix ανακοίνωσε την καταστολή της κοινής χρήσης των κωδικών πρόσβασης πέρσι, εν μέσω μείωσης του αριθμού των συνδρομητών και αύξησης του ανταγωνισμού από πλατφόρμες όπως η Disney. Νωρίτερα φέτος, είχε ενημερώσει τους χρήστες, πως θα απαγορεύσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Ωστόσο, καθώς η καταληκτική ημερομηνία πλησίαζε, οι χρήστες ήθελαν να μάθουν πότε ακριβώς θα εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Forbes, χρήστες του Netflix εξέφρασαν δημοσίως τα παράπονά τους αναφορικά με τις εν λόγω αλλαγές, με κάποιους μάλιστα να απειλούν να εγκαταλείψουν οριστικά την υπηρεσία. Η εντονότερη κριτική μάλιστα προερχόταν από οικογένειες που χρησιμοποιούσαν το Netflix και τα παιδιά τους σπούδαζαν σε διαφορετική πόλη. Το Netflix είχε προηγουμένως αναφέρει, πως η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης θα μπορούσε να συνεχιστεί σε οικογένειες, όπου τα παιδιά ζουν εν μέρει μακριά από το σπίτι, απαιτώντας από τους χρήστες να κάνουν check in περίπου μία φορά το μήνα, αλλά ορισμένα άτομα θεώρησαν, πως κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί στην πράξη. Φαίνεται ωστόσο, πως το Netflix έχει λάβει υπόψη τις συγκεκριμένες αναφορές.

Σημειώνεται τέλος, πως η απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης του Netflix ξεκίνησε στη Λατινική Αμερική το 2022 και αργότερα εφαρμόστηκε στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.