Βίκτωρας Βερνίκος για Eurovision: «Ελπίζω να σας κάνω υπερήφανους»

Βίκτωρας Βερνίκος για Eurovision: «Ελπίζω να σας κάνω υπερήφανους»

Το μόνο που τον δυσκολεύει, όπως αποκάλυψε, είναι οι συνεχόμενες ημέρες υποχρεώσεων της ελληνικής αποστολής στο Λίβερπουλ

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 67ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Εurovision δηλώνει έτοιμος να μας κάνει υπερήφανους. Ο Βίκτωρας Βερνίκος (Victor Vernicos), μετά την ανακοίνωση της επικράτησής του ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» στην ΕΡΤ1.

Ο νεότερος εκπρόσωπος (μόλις 16 ετών) της Ελλάδας στην Eurovision απάντησε με άνεση και χιούμορ σε όλες τις ερωτήσεις του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά. Δήλωσε ότι δουλεύει πολύ σκληρά προετοιμάζοντας μαζί με την υπόλοιπη ομάδα την εμφάνισή του στον διαγωνισμό. «Έχω αυτοπεποίθηση, δουλεύω πολύ σκληρά, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ» είπε.

Το μόνο που τον δυσκολεύει, όπως αποκάλυψε, είναι οι συνεχόμενες ημέρες υποχρεώσεων της ελληνικής αποστολής στο Λίβερπουλ, όπου διεξάγεται ο φετινός διαγωνισμός. «Στις 11 Μαΐου είναι ο ημιτελικός, στις 12 Μαΐου η πρόβα για τον τελικό και στις 13 Μαΐου ο τελικός, αλλά ξέρω πώς να προετοιμαστώ και γι’ αυτό» τόνισε με σιγουριά ο Βίκτωρας.

Όσο για το τραγούδι «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα περάσει το συναίσθημα προς το κοινό». Πρόκειται για μια μπαλάντα συναισθηματική και φεστιβαλική, την οποία ο Βίκτωρας έγραψε σε ηλικία 14 ετών όταν βίωσε για πρώτη φορά μια αγχώδη κατάσταση. «Το έγραψα για κάτι που ήταν πολύ αληθινό σε εμένα» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι το καλύτερο (τραγούδι) που έχω γράψει».

«Το μήνυμα που προσπαθώ να περάσω είναι πως όταν γράφεις ένα τραγούδι με ειλικρίνεια, ενώνει το κοινό, διότι εκφράζεις αυτό που δεν μπορεί να εκφράσει ο άλλος» είπε, αποκαλύπτοντας ότι έγραψε το τραγούδι μέσα στην περίοδο της καραντίνας, λόγω Covid-19. «Ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος, αλλά ταυτόχρονα με βοήθησε με τη μουσική μου».

Όσο για το πώς νιώθει που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό, δήλωσε έτοιμος: «Το συνειδητοποιώ και το φαντάζομαι. Ανυπομονώ!».

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι γεννήθηκε το 2006, χρονιά που η Ελλάδα διοργάνωσε τον διαγωνισμό της Εurovision. «Ελπίζω να είναι καρμικό» είπε με νόημα, ενώ αποκάλυψε και τα αγαπημένα του τραγούδια από τη Eurovision. «Από την Ελλάδα, μου άρεσε η Μαρινέλλα, καθώς και το κομμάτι της Έλενας Παπαρίζου με το οποίο νικήσαμε. Από ξένες συμμετοχές, το “Arcade” του Duncan Laurence και το “Fairytale” του Alexander Rybak».

Στη συνέχεια, ο Βίκτωρας Βερνίκος πήρε την κιθάρα του και ερμήνευσε ζωντανά το τραγούδι «Beggin» των Maneskin.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την εμφάνισή του στην εκπομπή και αφού εισέπραξε θετικά σχόλια από τους δύο παρουσιαστές, ο Βίκτωρας αποχαιρέτησε το κοινό λέγοντας: «Ελπίζω να σας κάνω υπερήφανους».