Μανούσος Μανουσάκης: Το μοναδικό ξύλο που δεν κολλάει αν σπάσει, είναι το… «καλάμι»

Μανούσος Μανουσάκης: Το μοναδικό ξύλο που δεν κολλάει αν σπάσει, είναι το… «καλάμι»

Τι λέει ο επιτυχημένος σκηνοθέτης για τους ηθοποιούς, την καριέρα του, τον γάμο του και τα παιδιά του

Η επιτυχία δεν εχει σχέση με την τηλεθέαση, υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη» ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος δηλώνει ότι ιδανικά θα ήθελε να επέλθει το μοιραίο, την ώρα του γυρίσματος, ενώ μίλησε για την σειρά «Το κόκκινο ποτάμι-Η συνέχεια» και αποκάλυψε το μυστικό του γάμου του που μετράει 50 χρόνια.

Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης δήλωσε, ότι η δουλειά του τον ευχαριστεί τόσο πολύ, που θα ήθελε να «φύγει» την ώρα που σκηνοθετεί. «Είμαι ευγνώμων, γιατί κάνω μια δουλειά, που με ευχαριστεί. Τα γυρίσματα για εμένα είναι διασκέδαση. Ιδανικά θα ήθελα να επέλθει το μοιραίο, την ώρα του γυρίσματος, την ώρα που λέω "πάμε", να τελειώσω» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε και στους ηθοποιούς, που καβαλάνε «το καλάμι» και τι συμβουλεύει τους νέους ηθοποιούς. «Το μοναδικό ξύλο που δεν κολλάει αν σπάσει, είναι το "καλάμι". Λέω στους νέους ηθοποιούς, αν δουν τον εαυτό τους σε ένα περιοδικό, να μην νομίζουν ότι κατέκτησαν τον κόσμο» αναφέρει. Μίλησε όμως, και για το πώς αξιοποιεί τον ελεύθερο του χρόνο, λέγοντας ότι «τον ελεύθερο χρόνο μου κάνω ποδήλατο, γυμναστική και ασχολούμαι με την ιστιοπλοΐα και την αστρονομία. Με την σύζυγο μου δουλεύουμε μαζί και όταν επιστρέφουμε σπίτι, λεμέ "δεν θα μιλήσουμε για δουλειά"… Αυτό κρατάει ενάμιση λεπτό».

Αναφερόμενος στα παιδιά του, δήλωσε πως δεν νιώθει ο ιδανικός πατέρας. «Δεν θα έλεγα ότι είμαι ο ιδανικός πατέρας, από άποψη αφιέρωσης χρόνου στα παιδιά μου, αλλά ποτέ δεν μου παραπονέθηκαν. Με την σύζυγο μου είμαστε μαζί τόσα χρόνια, γιατί σε ό,τι μου λέει, της λέω "ναι" και τελικά κάνω αυτό που θέλω».

Η νέα του σκηνοθετική απόπειρα είναι «Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια» και μίλησε για την τηλεθέαση, αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στον κόσμο. «"Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια" αφηγείται μια ιστορική περίοδο, που δεν μπορεί να μην σε συγκινήσει και να μην σε προβληματίσει. Η σειρά δεν εχει την τηλεθέαση που θέλουμε, αλλά δεν είναι αποτυχία, γιατί έχουμε δουλέψει σκληρά και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί. Η λέξη "επιτυχία" είναι η αγάπη του κόσμου και το να βασανίζεσαι για την επόμενη δουλειά. Μας εχει προταθεί να αναβιώσουμε το "Τμήμα Ηθών" και να δούμε το έγκλημα στις νέες του μορφές».