Σμαραγδής: «Κάναμε τεράστιες παραγωγές και ζούσαμε με τη σύνταξη της γυναίκας μου»

Σμαραγδής: «Κάναμε τεράστιες παραγωγές και ζούσαμε με τη σύνταξη της γυναίκας μου»

«Δεν ήθελα τον Βαγγέλη Παπαθανασίου για τη μουσική στην ταινία "Καβάφης", γιατί τους αριστερούς δεν τους θέλανε»

Για την αείμνηστη γυναίκα του και τις τεράστιες κινηματογραφικές παραγωγές που έκαναν, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος αποκάλυψε, την... προφητεία ενός αγνώστου για το μέλλον του και γιατί δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου στην ταινία «Καβάφης».

Ο κ. Σμαραγδής μιλώντας για τη γυναίκα του ανέφερε: «Χωρίς τη γυναίκα μου θα ήμουν ένας αλητάκος χωρίς να έχει κανενός είδος εξέλιξης… Κατάλαβα από τη πρώτη στιγμή, ότι η γυναίκα μου είναι ο άνθρωπος μου». Πρόσθεσε δε, ότι «πιστεύω ότι με τη σύζυγό μου βρεθήκαμε σε προηγούμενη ζωή», ενώ αποκάλυψε, ότι ο πατέρας της συζύγου του δεν τον ήθελε για γαμπρό.

Αποκάλυψε επίσης την... προφητεία ενός αγνώστου για το μέλλον του. «Είχε περάσει κάποιος, που πουλούσε εικονισματάκια... Είχε σταματήσει, είδε κάτι παιδιά που παίζανε, με έδειξε και ρώτησε: "Τίνος είναι αυτό το παιδί;". Πήγε στη μαμά μου και της είπε, όλα αυτά που ήρθαν στη ζωή μου μετά...» είπε ο σκηνοθέτης.

Για τον διάσημο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου αποκάλυψε, ότι «το 1974 που έκανα τον "Καβάφη". Πήγα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, εγώ δεν τον ήθελα να γράψει τη μουσική, γιατί τους αριστερούς τότε δεν τους θέλανε και συνέχισαν να μην τους θέλουν και μου έλεγε η γυναίκα μου "στον Βαγγέλη θα πας". Και μου έκλεισε ραντεβού σε δύο μέρες. Πάω στον Βαγγέλη, το ραντεβού ήταν για μισή ώρα και κράτησε 4,5 ώρες. Μου λέει "τι θέλετε από εμένα" και του λέω "να μου γράψετε μουσική" και μου λέει "θα σου απαντήσω αύριο". Με παίρνει την επόμενη μέρα και μου λέει "εδώ μέσα υπάρχει η ψυχή του ποιητή" και υπογράψαμε συμβόλαιο ενός δολαρίου».

Για τις μεγάλες παραγωγές που έχει κάνει είπε, ότι «βρεθήκαμε να κάνουμε τεράστιες δουλειές και μείναμε να ζούμε από τη σύνταξη της γυναίκας μου».