Βιογραφική ταινία για το ιστορικό ταξίδι της Τζέσικα Γουάτσον με ιστιοφόρο σε όλο τον κόσμο

Βιογραφική ταινία για το ιστορικό ταξίδι της Τζέσικα Γουάτσον με ιστιοφόρο σε όλο τον κόσμο

Σε ηλικία μόλις 16 ετών πέρασε 210 ημέρες στη θάλασσα παλεύοντας με κύματα έξι μέτρων προτού επιστρέψει στο λιμάνι του Σίδνεϊ

Το 2010, η Τζέσικα Γουάτσον έγινε το νεότερο άτομο που ταξίδεψε μόνη της σε ολόκληρο τον κόσμο με ιστιοφόρο χωρίς βοήθεια.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, η μαθήτρια από το Κουίνσλαντ πέρασε 210 ημέρες στη θάλασσα παλεύοντας με κύματα έξι μέτρων προτού επιστρέψει στο λιμάνι του Σίδνεϊ, όπου συναντήθηκε με χιλιάδες υποστηρικτές και εγκωμιάστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ, ο οποίος τη χαρακτήρισε ηρωίδα της Αυστραλίας.

Μία από τις θαυμάστριές της ήταν η εξάχρονη τότε Τίγκαν Κροφτ, η οποία θα την υποδυθεί στη νέα ταινία του Netflix για το ταξίδι της σε όλο τον κόσμο. Σε σκηνοθεσία της Σάρα Σπιλέιν και βασισμένη στα απομνημονεύματα της Γουάτσον που κυκλοφόρησαν το 2010, η ταινία True Spirit καταγράφει το εγχείρημά της και την αντίδραση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η Τζέσικα Γουάτσον 29 ετών δήλωσε στο ABC News ότι είναι σουρεαλιστικό να κοιτάζει ως ενήλικη πίσω το ιστορικό της επίτευγμα.

Αν και η Τίγκαν Κροφτ γνώριζε καλά την ιστορία της Γουάτσον και βίωσε και η ίδια εκείνη την ιστορική στιγμή στο λιμάνι του Σίδνεϊ, είπε ότι από τη διαδικασία των γυρισμάτων κατανόησε καλύτερα πόσο δύσκολο ήταν το ταξίδι, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Έμαθα τόσα πολλά, όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο μεγάλα ήταν τα κύματα και πόσο έντονες ήταν οι αντιδράσεις στην αρχή, υπήρχαν πολλά για την ιστορία που δεν ήξερα, που την κάνουν ακόμα περισσότερο εντυπωσιακή» είπε η Κροφτ.

Η σκηνοθέτης γνωρίζει την Γουάτσον προσωπικά από το 2014, όταν ξεκίνησε την έρευνά της για την ταινία «True Spirit» τόνισε ότι η κυκλοφορία της έρχεται σε μια «ενδιαφέρουσα» στιγμή.

«Μόλις βγήκαμε από την COVID» είπε. «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν ορισμένα από τα θέματα… όπως αυτή η αίσθηση απομόνωσης που υπέμεινε η Τζέσικα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της» σημείωσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...