ΕΡΤ: Εξέδωσε ανακοίνωση για το πώς χάθηκε το Μουντιάλ 2022

ΕΡΤ: Εξέδωσε ανακοίνωση για το πώς χάθηκε το Μουντιάλ 2022

Διαψεύδει ότι υπήρξε πολιτική να αποχωρήσει η δημόσια τηλεόραση από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΡΤ για να απαντήσει σε όσους της καταλογίζουν την απώλεια του Μουντιάλ 2022, το οποίο έχει ξεκινήσει από χθες στο Κατάρ και μεταδίδεται στον ΑΝΤ1 και στο συνδρομητικό ΑΝΤ1+. Η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης διαψεύδει ότι υπάρχει πολιτική να αποχωρήσει από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Μουντιάλ τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα. Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα, η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε, ήδη, τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων -εννοείται- ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα».