Netflix: Πώς ο απόλυτος έλεγχος περνάει στον κάτοχο ενός λογαριασμού

Netflix: Πώς ο απόλυτος έλεγχος περνάει στον κάτοχο ενός λογαριασμού

Η νέα δυνατότητα για διαγραφή ενός προφίλ

Tο Netflix έχει ανακοινώσει και επίσημα ότι από το 2023 σκοπεύει να βάλει τέλος στην κοινή χρήση λογαριασμών και κωδικών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει πάρει ήδη διάφορα μέτρα, ξεκινώντας τη διάθεση μιας νέας πιο φτηνής συνδρομής, με λιγότερο περιεχόμενο και διαφημίσεις, ενώ τώρα ετοίμασε και ένα εργαλείο για να διαγράψετε άτομα που δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιούν το λογαριασμό σας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Netflix ξεκίνησε τη σταδιακή διάθεση ενός νέου χαρακτηριστικού, το οποίο ονομάζεται "Manage Access and Devices". Μέσα από αυτό, ο βασικός κάτοχος του λογαριασμού θα μπορεί να δει σε ποιες συσκευές χρησιμοποιείται η συνδρομή του και ποια προφίλ βλέπουνε περιεχόμενο σε αυτές τις συσκευές.

Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα ο κάτοχος του λογαριασμού να κάνει 'Sign Out' όποιο προφίλ θέλει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το πακέτο του.

Η εταιρία έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας μια εικόνα που δείχνει πως θα λειτουργεί το χαρακτηριστικό, το οποίο θα βρίσκεται ως επιλογή στις ρυθμίσεις του λογαριασμού τόσο στην Web έκδοση, όσο και στις Android και iOS εφαρμογές.

Για την ώρα το Netflix δεν έχει αποκαλύψει τα αναλυτικά του σχέδια για το τέλος της κοινής χρήσης των κωδικών, αλλά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μάλλον θα χρησιμοποιηθεί πολύ όταν η υπηρεσία θα αρχίσει να χρεώνει παραπάνω για κάθε έξτρα χρήστη, εκτός νοικοκυριού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...