Η ενδυματολόγος Σάντι Πάουελ «ζητιανεύει» για μία ακόμα ασπρόμαυρη ταινία

Η ενδυματολόγος Σάντι Πάουελ «ζητιανεύει» για μία ακόμα ασπρόμαυρη ταινία

Όπως το «Wonderstruck» με σκηνοθέτη τον Τοντ Χέινς

Παρά την καριέρα τεσσάρων δεκαετιών ως ενδυματολόγος, η Σάντι Πάουελ (Sandy Powell) έχει κάνει μόνο μία ταινία σε ασπρόμαυρο: το «Wonderstruck» με σκηνοθέτη τον Τοντ Χέινς. Αλλά σίγουρα επιθυμεί να κάνει ακόμα μία. «Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που έκανα ασπρόμαυρο. Θα ήθελα να το ξανακάνω γιατί είναι πραγματικά ενδιαφέρον», είπε η Πάουελ, μιλώντας στο SCAD Savannah Film Festival.

Όπως παραδέχτηκε η ταινία «Wonderstruck» του 2017 ήταν κάτι που της φάνηκε «αρκετά δύσκολο». «Το χρώμα είναι τόσο σημαντικό για μένα και συχνά ξεκινάω με το χρώμα, οπότε η σκέψη να το εξαλείψω το ήταν αρκετά δύσκολη», είπε. Η λύση που βρήκε για να επιτύχει το στόχος της ήταν να επιλέξει το ύφασμα που ήθελε να χρησιμοποιήσει, να το φωτογραφίσει και να μετατρέψει τη φωτογραφία σε ασπρόμαυρη για να δει πώς φαίνεται.

Η Πάουελ συνεργάστηκε επίσης στενά με τον κινηματογραφιστή της ταινίας Εντ Λάχμαν. «Μου είπε:, "Θα ήταν πολύ καλύτερο να έχω υφές και υψηλή αντίθεση γιατί αυτό λειτουργεί καλά σε μαύρο και άσπρο"», τόνισε η πολυβραβευμένη ενδυματολόγος .

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η Πάουελ αφιέρωσε χρόνο κοιτάζοντας τον τόνο, την υφή και το μοτίβο και όχι το χρώμα. «Το κόκκινο δεν λειτουργεί πολύ καλά», είπε η Πάουελ.