Βούλα Πατουλίδου: Στη Γερμανία βίωσα ρατσισμό ως Ελληνίδα

Βούλα Πατουλίδου: Στη Γερμανία βίωσα ρατσισμό ως Ελληνίδα

«Τότε δεν ήταν εύκολη η ζωή μας»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» ήταν καλασμένη η Βούλα Πατουλίδου και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία. Η βραβευμένη ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τον ρατσισμό που βίωσε η ίδια και η οικογένειά της και θυμάται περιστατικά από εκείνη την εποχή.

«Εγώ είμαι παιδάκι μεταναστών. Τότε δεν ξέραμε τι είναι το bullying. Απλά το βιώναμε, δεν ξέραμε τη λέξη. Τώρα βαφτίστηκε. Τότε δεν ήταν εύκολη η ζωή μας στη Γερμανία» αποκάλυψε η Βούλα Πατουλίδου και πρόσθεσε: «Και λόγω χρώματος στο δέρμα και το μελαχρινό στα μαλλιά. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν. Τα παιδάκια ήμασταν όλα μια αγκαλιά. Ξαφνικά, μόλις έρχονταν οι μεγάλοι…».

Μάλιστα θυμήθηκε ένα περιστατικό σε σούπερ μάρκετ στη Γερμανία, όταν η ίδια ήταν μικρό κορίτσι: «Πηγαίνω μια μέρα με τη μητέρα μου στο Aldi, μία μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, και είμαι με το καρότσι που είχε μέσα έξι ψωμιά. Και μου λέει μία δεν είστε Γερμανοί ε; και νόμιζες ότι σε έφτυνε με το μάτι. Από τα ψωμιά κατάλαβε ότι είμαστε ξένοι. Σιγά μην έτρωγαν ψωμί αυτοί».