Πορτοσάλτε για Κολωνό: «Όταν παίρνεις προϊόν από 12χρονο παιδί που περιγράφει τον βιασμό του, είσαι μπανιστιρτζής»

Πορτοσάλτε για Κολωνό: «Όταν παίρνεις προϊόν από 12χρονο παιδί που περιγράφει τον βιασμό του, είσαι μπανιστιρτζής»

Ο δημοσιογράφος έβαλλε κατά της πολιτείας, των δικαστών και των δικηγόρων, αλλά και κατά συναδέλφων του

Ο Άρης Πορτοσάλτε με αφορμή τις δημοσιοποιήσεις των καταθέσεων της 12χρονης από τον Κολωνό, τα έβαλε κατά πάντων για τον τρόπο που βγαίνουν «όλα στο φως» σχετικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινωνία.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ένα μπανιστήρι. Διαβάζουμε, μελετάμε μια απόρρητη κατά τα άλλα κατάθεση. Που περιγράφει πώς το βίασαν το παιδί. Οταν το παίρνεις το "προϊόν" ενός παιδιού που περιγράφει το βιασμό του και το διαβάζεις, είσαι μπανιστιρτζής στον παιδοβιασμό. Θέλεις να μαθαίνεις τον παιδοβιασμό. Δεν λέω ότι συμμετέχεις, αλλά, έχεις ένα θέμα» είπε αρχικά.

Ακολούθως έβαλλε κατά της ΕΣΗΕΑ που δεν λαμβάνει πειθαρχικά μέτρα κατά συναδέλφων του: «Περίμενα ακόμα κι αυτά τα απολιθώματα που μας εκπροσωπούν να πουν κάτι. Εχουμε κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων. Αυτά που ακούμε, είναι ένα θέμα αυτός που το μεταδίδει κι ένα αυτός που το παίρνει και το διαβάζει. Είναι τεράστιο θέμα, πώς προστάτευσε η πολιτεία και τα όργανά της εκ των προτέρων αυτή την οικογένεια».

Ο Δημήτρης Οικονόμου υπερθεμάτισε λέγοντας «πως πρόκειται για στοιχείο της δικογραφίας. Πώς διαρρέεται; Από τους δικηγόρους γίνεται. Παράγοντες της δίκης είναι αυτοί. Από εκεί γίνεται η διαρροή».

«Κάθε μέρα βγαίνουν διάλογοι από τις συνεδρίες με τις ψυχολόγους» είπε η Ντόρη Κουτροκόη και πρόσθεσε πως αυτά θα μείνουν στο διαδίκτυο και θα τα διαβάζει το παιδί για τα επόμενα 10-15 χρόνια.