Human Playground: Ο Ίντρις Έλμπα παραδέχεται ότι του άλλαξε την ιδέα για το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι

Human Playground: Ο Ίντρις Έλμπα παραδέχεται ότι του άλλαξε την ιδέα για το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι

Ο ηθοποιός τόνισε πως του «διεύρυνε την προοπτική» για τον αθλητισμό

Ο Ίντρις Έλμπα (Idris Elba) λέει ότι η συμμετοχή του ως αφηγητή στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Human Playground» του «διεύρυνε την προοπτική» για τον αθλητισμό. Ο ηθοποιός εκτός του ότι δάνεισε τη φωνή του στο ντοκιμαντέρ, έγραψε μία εισαγωγή για το συνοδευτικό ομότιτλο φωτογραφικό άλμπουμ. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από τη βελγίδα φωτογράφο Hannelore Vandenbussche σε μια προσπάθεια «να εξερευνήσει την ενωτική δύναμη που έχει ο αθλητισμός για την ανθρωπότητα», αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Έλμπα έχει σημαντική αθλητική εμπειρία από τη συμμετοχή του σε ταινίες δράσης, αλλά και από την εκπαίδευση που έχει λάβει ως επαγγελματίας kickboxer. Ωστόσο μιλώντας στο περιοδικό People δήλωσε ότι η δουλειά στο ντοκιμαντέρ με την Vandenbussche και τον σκηνοθέτη του Τομάς Κάαν βοήθησε να «ανοίξει» το μυαλό του στο τι μπορούν να πετύχουν οι άνθρωποι.

«Αυτό το ντοκιμαντέρ, αυτή η ομάδα, κυριολεκτικά διεύρυνε την άποψή μου για τον αθλητισμό, την οπτική μου για την αντοχή και το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι», είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Και, λοιπόν, αν οι άνθρωποι το παρακολουθούν στο σπίτι και πούνε: "Ουάου. Δυσκολεύομαι μόνο να πάω στο γυμναστήριο", δεν πειράζει. Επειδή υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορείς να έχεις το ίδιο συναίσθημα με αυτό του γυμναστηρίου. Ίσως να είσαι σε θέση να κάνεις απλώς μια βόλτα και να περπατήσεις περισσότερο από ό,τι πριν. Αλλά με τον δικό σου τρόπο, μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου».

Το άλμπουμ φωτογραφιών «Human Playground», που εκδόθηκε από τις εκδόσεις teNeues, καταγράφει στιγμιότυπα από 15 μοναδικά αθλήματα και παιχνίδια που παίζονται σε όλον τον κόσμο. Τις περισσότερες φορές εστιάζει σε παιχνίδια βαθιά ενσωματωμένα στις ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών, πολύ παλαιότερα από πολλούς από τους πιο δημοφιλείς εμπορικά αθλητικούς αγώνες του κόσμου. Το βιβλίο «αποκαλύπτει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους βιώνουν οι άνθρωποι το παιχνίδι με τη μορφή έξι παγκόσμιων θεμάτων: αρχαίες τελετουργίες, τελετουργίες μετάβασης, επιχειρήσεις, πόνος, τελειότητα και ιερότητα», αναφέρει το δελτίο Τύπου, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ. «Αποκαλύπτει τους πρωτότυπους και συχνά ακραίους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αθλήματα για να εκφράσουν ποιοι είναι σε μερικές από τις πιο εκπληκτικές παιδικές χαρές στον πλανήτη».

«Αυτό το βιβλίο δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό είναι για την παράδοση, τις δεξιότητες, την επιμονή, την τιμή και τελικά για αυτό που μας κάνει ανθρώπους», προσθέτει το δελτίο Τύπου.

Και τα έξι επεισόδια του «Human Playground» μεταδίδονται από το Netflix. Το άλμπουμ φωτογραφιών «Human Playground» κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου.