Πορτοσάλτε για Μελόνι: «Έχουμε μια γυναίκα στην εξουσία, η οποία δεν είναι τραμπούκα»

Πορτοσάλτε για Μελόνι: «Έχουμε μια γυναίκα στην εξουσία, η οποία δεν είναι τραμπούκα»

«Έχει έναν λαϊκισμό πάνω της. Πουλάει το παραμύθι της και ψηφίζεται»

O Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε την εκλογή της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία και τάχθηκε υπέρ της, λέγοντας ότι «εκφράζει τα μεσαία και πιο χαμηλά στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται και φέρνει κι αυτές τις αξίες της. Από το '90 οι Ιταλοί ψάχνουν τον μη αδιάφθορο. Πειραματίστηκαν με διάφορους. Είτε με Σαλβίνι είτε με αυτόν τον καραγκιόζη τον Πέπε Γκρίλο» τόνισε αρχικά στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Συγκρίνοντας την με τους εν Ελλάδι εκπροσώπους της άκρας δεξιάς, είπε ότι: «Ο Κασιδιάρης είναι τραμπούκος, μαχαιροβγάλτης. Αυτή δεν είναι τραμπούκα. Εχουμε μια γυναίκα. Συμβολίζει πολλά πράγματα στην κοινωνία. Η ματιά γι αυτό το τέρας, που λέμε ότι ήρθε στην εξουσία μία γυναίκα, δεν ισχύει».

Αναφερόμενος στις συνεργασίες που θα πρέπει να κάνει για να σχηματίσει κυβέρνηση τόνισε: «Το πόσο θα την πλήξει η συνεργασία με έναν Σαλβίνι που τα παίρνει από τη ρωσική πρεσβεία και πώς θα τα καταφέρει με έναν Μπερλουσκόνι στην κατάσταση που είναι, 90 χρονών και φουσκωμένος λες και είναι τζόβενο, δεν ξέρω... Οι άλλοι δύο έχουν φθαρεί, αυτή δεν έχει φθαρεί».

 

Κληθείς να σχολιάσει πώς μίλησε η Μελόνι στις καρδιές των Ιταλών, είπε πως: «Η Ευρώπη πρέπει να χαράξει μια πολιτική που δεν θα αφήνει έξω κομμάτια της κοινωνίας. Δεν μπορείς να κάνεις πολιτικές χωρίς να κοιτάς τα στρώματα που δεν έχουν πρόσβαση. Η κοπέλα αυτή εξέφρασε ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν είχε πρόσβαση. Πρόκειται για μία κοπέλα που ενσαρκώνει την ελπίδα σε στρώματα της κοινωνίας που δεν έχουν πρόσβαση».

Ωστόσο, είπε για τις αντιευρωπαϊκές τις θέσεις, ότι θα «μαλακώσει» καθώς: «Εχει έναν λαϊκισμό πάνω της. Πουλάει το παραμύθι της και ψηφίζεται κι όταν έρθει η ώρα, πού θα πάει; Εκτός Ευρώπης δεν θα πάει πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα που δίνουν ποσοστό 2% στον Κασιδιάρη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα ανέβουν παραπάνω οι ακροδεξιοί. «Η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι τέτοια που επιτρέπει στα άκρα να ανέβουν. Είχες ακροδεξιά στην Ελλάδα από το 1970 με 7%. Θα έχεις, αλλά είναι στο 2%».

 

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    "είτε με αυτόν τον καραγκιόζη τον Πέπε Γκρίλο" είπε ο Πορτοσάλτε μεταξύ άλλων. Μπράβο σου δημοσιογράφε, αυτός είσαι Πορτοσάλτε, το ξέρουμε. Άλλωστε μια γνωστή παροιμία λέει "Ο όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα".

Παρακαλούμε περιμένετε ...