Βραβεία Emmy 2022: Καλύτερη δραματική σειρά το Succession – Καλύτερη ηθοποιός η Zendaya – Καλύτερος ηθοποιός ο Lee Jung-jae για το Squid Game

Βραβεία Emmy 2022: Καλύτερη δραματική σειρά το Succession – Καλύτερη ηθοποιός η Zendaya – Καλύτερος ηθοποιός ο Lee Jung-jae για το Squid Game

Τα βραβεία απονέμονται στις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές και στους ηθοποιούς που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε

Tο «Succession» της HBO, που αφηγείται την ιστορία της οικογένειας ενός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, κέρδισε σήμερα το βραβείο Emmy για την καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά.

Έχοντας κατακτήσει τη διάκριση το 2020, η σειρά της οποίας το σενάριο – σύμφωνα με κριτικούς – είναι εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από τις περιπέτειες του δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοχ, επιβλήθηκε του «Squid Game» που ήταν ο βασικός αντίπαλός της.

H Αμερικανίδα Zendaya, η οποία υποδύεται μια έφηβη που είναι εθισμένη στα ναρκωτικά στο «Euphoria» της HBO, κέρδισε σήμερα το βραβείο Emmy για την καλύτερη ηθοποιό σε δραματική τηλεοπτική σειρά ενώ ο Νοτιοκορεάτης Lee Jung-jae κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο για την ερμηνεία του στο «Squid Game», την παγκόσμια επιτυχία του Netflix.

Αυτό είναι το δεύτερο βραβείο Emmy για την Ζεντάγια, η οποία επικράτησε των έτερων διεκδικητριών Τζόντι Κόμερ και Σάντρα Ο (Killing Eve), Λόρα Λίνεϊ (Ozark), Μέλανι Λίνσκι (Yellowjackets) και Ρις Γουίδερσπουν (The Morning Show).

Ο Lee Jung-jae έγινε ο πρώτος νικητής αυτού του βραβείου για μη αγγλόφωνη ερμηνεία.

Ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός επικράτησε των έτερων διεκδικητών Τζέισον Μπέιτμαν (Ozark), Μπράιαν Κοξ και Τζέρεμι Στρονγκ (Succession), Μπομπ Όντενκερκ (Better Call Saul) και Άνταμ Σκοτ (Severance).

Τα βραβεία Emmy απονέμονται στις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές και στους ηθοποιούς που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε.