Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο – Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Βολωνάκης

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο – Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Βολωνάκης

Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΡΤ3

Η οικογένεια της ΕΡΤ θρηνεί την απώλεια ενός από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΡΤ3, τον Νίκο Βολωνάκη. Άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού, ευπατρίδης, καινοτόμος και προσωπικός φίλος της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους.

Ο Νίκος Βολωνάκης υπήρξε μία από τις προσωπικότητες που σφράγισαν με τη δράση τους τη δημοσιογραφία στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, με αντικείμενο τη δημοσιογραφία.

Εργάστηκε στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Το Βήμα και Τα Νέα, ενώ το 1982 άρχισε η δημοσιογραφική διαδρομή του στην ΕΡΤ, η οποία κυριάρχησε στην επαγγελματική ταυτότητά του.

Η συμμετοχή του Νίκου Βολωνάκη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής και πολύπλευρη. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα τελευταία χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος στη διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης.

Το δημοσιογραφικό έργο του Νίκου Βολωνάκη υπήρξε πάντοτε συνδεδεμένο με τη μεγάλη ευαισθησία, την καλλιέργεια και την ευγένεια που χαρακτήριζαν τον ίδιο.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 15.30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη).

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και αποχαιρετά με οδύνη τον αγαπητό συνάδελφο.