Σωτήρης Χατζάκης: «Έχω παρενοχληθεί από γυναίκα έντονα στο θέατρο»

Σωτήρης Χατζάκης: «Έχω παρενοχληθεί από γυναίκα έντονα στο θέατρο»

«Υπήρξα αποδέκτης παρενόχλησης και από γυναίκες και από άντρες» αποκάλυψε ο σκηνοθέτης

Στο κίνημα #MeToo, την εργασιακή βία και την σεξουαλική παρενόχληση, την οποίο ο ίδιος έχει δεχθεί στον θεατρικό χώρο, όπως αποκάλυψε, μίλησε στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Χατζάκης είπε χαρακτηριστικά πως «έχω δεχθεί την εργασιακή βία, η οποία είναι και μεγάλη βία. Δούλεψα χωρίς χρήματα, δέχθηκα την υπεροψία των σκηνοθετών και υπήρξα αποδέκτης παρενόχλησης και από γυναίκες και από άντρες. Έχω παρενοχληθεί από γυναίκα έντονα. Υπάρχουν πόστα μέσα σε μεγάλα κέντρα παραγωγής πολιτισμού, που αν είσαι μέσα την κανονικότητα και δεν είσαι στη διαφορετικότητα, δεν γίνεσαι αποδεκτός».

«Σας λέω το αντίθετο δηλαδή, ότι παρενοχλούμαι από τη διαφορετικότητα. Όχι όλη τη διαφορετικότητα, αλλά τη φανατική! Άλλο είναι να είσαι ομοφυλόφιλος και να είσαι αξιοπρεπής, έντιμος, ωραίος και ανοιχτός και άλλο είναι να είσαι ένας άνθρωπος, που μισεί την κανονικότητα και θέλει να την συντρίψει πολεμώντας την μέσα από την εξουσία που έχει» εξήγησε ο σκηνοθέτης.

«Το κίνημα #MeToo είναι πάρα πολύ χρήσιμο, ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να προσέξει πολύ την υπερβολή και να θυμηθεί, ότι δεν είναι άρθρο του συντάγματος» συμπλήρωσε ο Σωτήρης Χατζάκης.

1
σχόλιο
  1. avatar ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ''ΜΟΔΑ'' ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ''ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ'', ''ΒΙΑΣΘΗΚΕ'' ΚΛΠ...? Γ Ι Α Τ Ι ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΥΤΑ Δ Ε Ν ΒΓΑΖΑΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ..? Η ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ Η' Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ Α Π Ε Χ Θ Ε Σ Τ Α Τ Ε Σ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.! ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ..! ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑ, ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ! Δ Ι Ο Τ Ι ΕΤΣΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ , ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ''ΚΥΝΗΓΑΝΕ'' ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Τ Η Τ Α ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΝΟΣ ΣΟΒΑΡΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ! ΚΑΙ Δ Ε Ν ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Α Ν Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Α Ι ΚΑΙ ΣΕ ''ΣΥΜΒΑΝΤΑ'' ΠΡΙΝ 25-27 ΧΡΟΝΙΑ..!ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ''ΥΠΟΨΙΕΣ'' ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ''ΑΝΩΝΥΜΑ'' ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ''ΥΠΟΨΙΑ'' ΜΠΑΙΝΕΙ Ο Κ Α Θ Ε Ν Α Σ !ΛΥΠΑΜΑΙ , ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...