Έρρικα Πρεζεράκου: Πέρασα πολύ δύσκολα στην παιδική και την εφηβική μου ηλικία

Έρρικα Πρεζεράκου: Πέρασα πολύ δύσκολα στην παιδική και την εφηβική μου ηλικία

«Όσα μου συνέβησαν με έκαναν να συνειδητοποιήσω πόση δύναμη ψυχική έχουν οι άνθρωποι»

Για την πίστη της στο Θεό, την απώλεια της ανιψιάς της, αλλά και το σοβαρό ατύχημα που είχε το καλοκαίρι του 2020, μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» η Έρρικα Πρεζεράκου.

«Όλα όσα έχω κάνει εμπεριέχουν κυρίως πίστη. Όταν ξεκίνησα στα 25 να κάνω πρωταθλητισμό, όλοι έλεγαν ότι δεν ξεκινάει κανείς σε αυτή την ηλικία. Αλλά είχα τόση πίστη σε αυτό που ήθελα να κάνω, και αυτό με οδήγησε όπου με οδήγησε. Για την ανιψιά μου, την Αναστασία, νομίζω ότι δε θα είχε γίνει ποτέ όλος ο αγώνας που έγινε, αν δεν είχαμε πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρουμε. Επίσης αν δεν είχα πίστη μέσα, δεν ξέρω καν αν θα ήμουν ζωντανή αυτή στιγμή», είπε αρχικά η Έρρικα Πρεζεράκου.

Η Έρρικα Πρεζεράκου είπε στη συνέχεια: «Πιστεύω πολύ στο Θεό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ και όλες τις έρευνες της επιστήμης. Αλλά νομίζω ότι ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου έχει να κάνει με την πίστη μου στο Θεό. Πέρασα πολύ δύσκολα στην παιδική και την εφηβική μου ηλικία και είχα πολλούς λόγους για να μην πιστεύω. Αλλά όταν καταλάβεις ότι αυτό είναι μια εξελικτική διαδρομή, όλα ξεκουράζονται μέσα σου».

Η Έρρικα Πρεζεράκου πρόσθεσε επίσης: «Η πίστη με βάζει στη διαδικασία κάθε φορά που έρχεται μια πρόκληση να πάρω μια απόφαση πώς θέλω να σταθώ απέναντί της. Θα μπορούσα να μη βρίσκομαι εδώ, για το ατύχημα στο χέρι μου. Θα μπορούσα να είμαι χρόνια σε πένθος για ό,τι συνέβη με την ανιψιά μου. Έχω κάνει το καλύτερο που μπορούσα για αυτή την πρόκληση; Από εκεί και πέρα, προφανώς ήταν κάτι πέρα από εμένα, δεν μπαίνω στη διαδικασία να βυθιστώ σε αυτό, αλλά να μάθω από αυτό. Όλοι μας φέρουμε το Θεό μέσα μας, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Αυτό αισθάνομαι».

Κλείνοντας, η Έρρικα Πρεζεράκου είπε: «Με την ανιψιά μου είχα επισκεφθεί όλες τις μονές και τα μοναστήρια. Αλλά είχα πάντα πίστη. Δεν αισθάνθηκα απογοήτευση όταν δεν έγινε το θαύμα. Αισθάνθηκα ότι ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει, είχε γίνει. Όταν υπάρχει κάτι ανώτερο, δεν μπορείς να παρέμβεις. Όσα μου συνέβησαν με έκαναν να συνειδητοποιήσω πόση δύναμη ψυχική έχουν οι άνθρωποι. Νιώθω πιο δυνατή από ποτέ. Κατάλαβα ότι είμαι η ψυχή μου και αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο».