Βλαδίμηρος Κυριακίδης για MeToo: Εγώ δεν έχω ακούσει ακόμα συγγνώμη από κανέναν

Βλαδίμηρος Κυριακίδης για MeToo: Εγώ δεν έχω ακούσει ακόμα συγγνώμη από κανέναν

«Εμένα μου προκαλεί στεναχώρια, γιατί τέτοια γεγονότα είναι κατακριτέα και δεν πρέπει να υπάρχουν» είπε για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Σχετικά με τις υποθέσεις του MeToo που έχουν έρθει στην επιφάνεια, με αφορμή και την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

«Από τη μία μεριά υπάρχει ο ηθικός δρόμος και από την άλλη ο νομικός δρόμος. Νομίζω ότι είναι δύο διαφορετικές συνιστώσες. Εμένα μου προκαλεί στεναχώρια, γιατί τέτοια γεγονότα είναι κατακριτέα και δεν πρέπει να υπάρχουν. Πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που συνεργαζόμαστε, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και πρέπει κάποια στιγμή να ζητάμε και συγγνώμη, έστω κι αν έχουμε πειράξει κάποιον στο οτιδήποτε. Δεν μιλάω για ακραίες καταστάσεις, ένα συγγνώμη. Εγώ δεν την έχω ακούσει ακόμα αυτή τη συγγνώμη από κανέναν» τόνισε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Σχετικά με τους δύο κατηγορούμενους για βαρύτατες αδικήματα συναδέλφους του, οι δίκες των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε: «Έχω συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δεν έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη... Είναι πολύ κοντινοί μας άνθρωποι και είναι σαν να συμβαίνει μέσα στο σπίτι μας κάτι».

Όσον αφορά τον ίδιο, εξομολογήθηκε, ότι «Έχω μιλήσει υπερβολικά σε συνάδελφό μου και έχω ζητήσει συγγνώμη. Αυτό περιμένω, να ζητήσει κάποιος συγγνώμη».